Altan Kutucu
Altan Kutucu

Güzel bir lig maçı…

Köşe Yazısını Dinle

Ligde 9 galibiyet ile korkulu rüya görecek konumda olan TOFAŞ ile zor fikstürü olan üstüne üstlük skor gücü olan Floyd’u kaybeden Bursapor İnfo Yatırım karşılaşması güzel bir mücadele oldu. Sonunda maçı kazanan TOFAŞ olunca son 5 haftaya her iki takımımızda 10’ar galibiyet ile girdi. Samsun’un havlu attığı ligde Bahçeşehir, Bodrum ve Denizli’ye karşı daha avantajlı konuma geldiler.

Bu arada TOFAŞ için Play-off olur mu? Elbette olabilir ancak pek çok takım üstlerinde, tüm sezon istikrarına bakılırsa açıkçası çok zor görünüyor.

Öncelikle sezona belirsizlik halinde geç başlayan, bütçe sorunları, dolayısıyla kadro sıkıntıları çeken, koç değişikliği yaşayan Bursaspor’u kutlamak lazım. Müthiş bir mücadele veriyorlar, maçı da kazanma noktasına getirdiler. Çok kritik iki hücumu maçın en skorer oyuncusu Brown ile kullansalar sonuç farklı olabilirdi. Ancak ligde kalmak bence bu sezon için alınabilecek en iyi sonuç olacak.

TOFAŞ’a gelince; çok inişli çıkışlı geçen bir sezon, yanlış kadro mühendisliği sonucunda iyi bir noktada olmasalar da en azından bir hedefleri var. Avrupa’da Tenerife ile son 8 maçı oynayacaklar ve teknik ekip takımı bu maçlar öncesi form olarak çok iyi duruma getirmiş görünüyor. Sezon boyunca yapmadıkları savunmaya konsantre olurlarsa son 4 neden olmasın?

Bursaspor karşısında maça çok iyi başladılar. İkinci devre yine savunmayı unutunca yakalandılar ancak sakatlıktan dönen Marcus Denmon’un son çeyrekteki olağanüstü katkısıyla bu kritik maçı kazandılar. Denmon’un takımı toparlayıcı oyunu ve skora katkısı beni Tenerife serisi için epey umutlandırdı. Winston çok enteresan bir oyuncu. Hiç savunma yapmıyor ama sokak basketbolcusu dediğimiz tarzda bir oyuncu, çok önemli hücum yetenekleri var ve bir şekilde potaya gitmeyi beceriyor. Form olarak sezonun zirvesinde. Takımın en istikrarlı oyuncusu Wiley ise faul problemi sorununu çözmesi ve kendini koruması lazım. Zira çok basit fauller yapıyor ve Koçunu çok zor durumda bırakıyor.

Takımın en klas oyuncusu Homesley ise bu maça çok iyi başladı. Hatalı verilen bir faul sonrası üç faul olunca temposunu kaybederek oyundan düştü. Ona da İspanyollar karşısında çok iş düşecek. Tolga’nın kıpırdanması ve takıma katkısı Koçun elini epey rahatlatıyor. Tenerife karşısında İlk maç skoru ne olursa olsun 10 Nisan’da Bursa’daki maçta tribünlerin tamamının dolu olması ve sonuna kadar takıma destek verilmesi çok çok önemli. Son maçta izlediğim TOFAŞ beni F4 için umutlandırıyor, şimdiden bol şanslar diliyorum.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X