Altan Kutucu
Altan Kutucu

Haftanın öne çıkanları

Geçtiğimiz hafta sonu oynanan Eurolig Dörtlü Finali CSKA Moskova’nın şampiyonluğu ile sonuçlandı. Finale Fenerbahçe Beko’yu yenerek çıkan Anadolu Efes, şampiyonluğu çok istedi ama başaramadı. CSKA, buraların takımı olduğunu tecrübesi ile gösterdi ve kazandı. Bu sene normal sezondaki oyunları ve finale çıkarak çok başarılı işler yapan Anadolu Efes takımını ve özellikle koç Ergin Ataman’ı tebrik ediyorum. Diğer taraftan sakatlık sorunları ve bana göre mental olarak hazır görünmeyen ve koçta olmasa da bazı oyunculardaki başarıya doymuş olma görüntüsü ile Fenerbahçe Beko, 4. olarak hayal kırıklığı yarattı. Ne yarıfinalde Anadolu Efes ne de 3.’lük maçında Real Madrid karşısında maçların içine hiç giremediler ve kolay teslim oldular.

Anadolu Efes’te Shane Larkin’in müthiş performansı ve kazanma isteği görülmeye değerdi. Final Four MVP’si CSKA Moskova’dan Will Clyburn oldu. Dikkat çeken isimler ise; Real’den Ayon ve CampazzoAnadolu Efes’ten DunstonCSKA’dan Higgins oldular. Bu arada normal sezon MVP’si ise Fenerbahçe Beko’dan Jan Vesely seçildi.

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nde play-off dün oynanan Galatasaray Doğa Sigorta-Gaziantep maçı ile start aldı. Şehrimizin takımı TOFAŞ ise ilk maçını Beşiktaş Sompo Japan ile yarın 18.00’de Bursa’da oynayacak. Diğer eşleşmelerde Anadolu Efes-Banvit ve Fenerbahçe Beko-Türk Telekom. Bu seri 2 maç kazanan takım tur atlayacak, burada benim bir eleştirim var. İyi bitiren takımın değil altta bitiren takımın sahasında başlatmak daha adil gibi… Zira iyi bitiren takım ilk maçı deplasmanda kaybetse bile diğer 2 maçı evinde oynamalı. Esasında güzel olanı 3 galibiyet alanın turu geçmesi. Bu durumda iyi bitiren takım sahasında ilk 2 maçı oynuyor sonra 2-2 eşitlik durumunda son maç iyi bitirenin sahasında oluyor. Yarıfinal maçları bu sistemde oynanacak, finalde ise şampiyon olmak için 4 galibiyet gerekli.

İlimizde geçen hafta tam bir basketbol altyapı şöleni vardı. U16 Türkiye Şampiyonası oynandı ve Anadolu Efes şampiyon oldu. 2. Darüşşafaka, 3. Banvit ve 4. Pınar Karşıyaka oldu. TOFAŞ şampiyonayı 7. olarak tamamladı. TOFAŞ’tan Batın Tuna en iyi forvet ödülünü aldı. Bu güzel basketbol şölenine katılan emek veren tüm takımları, oyuncuları, ailelerini ve organizasyonu yapanları kutlarım.

Haftaya görüşmek üzere…   

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X