Altan Kutucu
Altan Kutucu

Hayaller yıkıldı…

Köşe Yazısını Dinle

Son sözümü baştan yazayım; koç ve yıldız oyuncu farkıyla Fenerbahçe Beko finale kalamadı. Organizasyon bozukluğu yüzünden maçın 30 dakika geç başlaması, maça ful konsantre olmuş oyuncuları bozar ki, bunu maçın başında Fenerbahçe yaşadı.

12-0 geride bir yarı finale başlamak büyük handikap. Esasında 12 yıldır buralara gelemeyen Panatinaikos tarafı da çok gergindi. 51-50 ile oyunu yakalayan Fenerbahçe, ilk yarıdaki Hayes ve maç boyunca Nunn’ı zaman zaman iyi savunan Calathes ve beklenmeyen Sestina katkısı dışında hiçbir oyuncudan verim alamazken, büyük ümit bağlanan Wilbekin berbat oynadı. 3 uzun toplam 10 sayı 4 ribaunt yaptı.

Panatinaikos’da ise Lessort, 17 sayı 10 ribaunt ile oyunu domine etti. Maçın başında Motley’i çıkarıp bir daha denememek büyük hataydı.

Motley bu kadar kötü değil ve Lassort ile savaşacak tek oyuncu oydu. Panatinaikos’da sezonun tamamını çok iyi geçiren Slaukas ve Mitoglou çok kötü performans sergilerken, Koç Ataman genelde az oyuncu ile oynadığı sisteminin aksine rotasyonu çok genişletip ve savunmayı ön plana çıkarınca üstünlüğü ele almış oldu.

Nunn iyi tutuldu diyoruz ancak düşük skorlu maçta kritik yerlerde attığı 14 sayı çok değerliydi. Bir kez daha görüldü ki F4’de başarılı olmak istiyorsan yıldız oyunculara ihtiyacın var. Koç Saras bu takımı kendi kurmadı, sezon içerişinde çok iyi işler yaptı ancak diğer takımlardan da bildiğimiz gibi yıldız oyunculara dayalı bir sistemi sevmiyor. Ergin Ataman’ın tüm başarılarının ardında yıldız oyuncu performansları öne çıkıyor.

Özetle koç hazırlığı, oyun planı ve yıldız oyuncu farkı ile Ataman Saras’a büyük üstünlük sağladığı bir maç izledik. Fenerbahçe’nin bu kadrosu ile F4’e kalması büyük başarıydı ancak seneye çıkarılacak çok dersler olduğu ortada.

Diğer yarı finalde sezon başı formuna dönen makine düzenindeki Real Madrid, müthiş bir ilk çeyrek ile maçı baştan bitirdi. Olympiakos için bir ümidim vardı ancak pota altı canavarı Tavares faktörü, ligin en iyi savunma takımı Olympiakos’a karşı yapılan müthiş savunma maçı çok rahat hale getirdi.

Bu yaşlı ve tecrübeli Real kadrosunun muhtemelen son finali Panatinaikos karşısında olacak. Bu arada yarı finalin bir ayağında başarıyla düdük çalan hakemimiz Emin Moğulkoç ile gurur duyduk.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X