Altan Kutucu
Altan Kutucu

Hoş geldin yeni sezon…

Köşe Yazısını Dinle

Sezonun ilk maçlarında Tofaş çok zorlanırken, Bursaspor İnfo Yatırım umut verdi.

Tofaş evinde ligi yeni takımı Samsunspor karşısında üç buçuk çeyrek çok zorlandı ancak lig ve kulüp tecrübesi ile lige 104-91’lik galibiyet ile başlamayı başardılar. Kadrodaki yabancıların tamamının yeni olması sezon başı için bir handikap ancak Zenit’den gelen skorer guard Homesley ilk maçtan gösterdi ki bu sene takımın skor yükünü çekecek oyuncu olacak ve çok doğru bir transfer.

Hazırlık maçlarında da izlediğim Maye ile ilgili çekincelerim vardı ve bunlar artarak devam ediyor. Wiley; 5 numara da gerekli katkıyı verecek gibi ancak Ege böyle oynarsa işler çok zorlaşabilir. Prewit zaten beklendiği gibi skor yüküne çok yardımcı olacak, oynadığı tüm takımlarda bu böyle olmuştu ancak genelde hedefleri yukarı olmayan takımlarda oynaması vereceği katkı konusunda bir soru işareti. Winston ise ilk maçta idare etti ancak daha iyi olacaktır. Sakatlığı olan O’Brien’in oynadığı takımlara ve performanslara bakarsak takımın derecesine katkısı çok kritik. Hırvat uzun Sakic tecrübesi ile koç Ene’ye yardımcı olacaktır. Tolga’nın sezona böyle başlaması çok önemli ancak muhakkak istikrarı yakalamalı. Cengiz ve Tevfik’in çok daha fazla oyunun içinde olması takımın performansı için çok önemli. Takımda 7 yabancı olması ligimiz maçları için avantaj da dezavantajda olabilir, bunu zaman gösterecek. İlk yarı yapılan savunma tam bir felaket, mutlaka savunma üzerine eğilmek lazım.

Haftaya İstanbul’da transferin flash takımlarından BJK’ya karşı oynanacak maç tam bir test olacak. Rakip Samsunspor ise ligimizi çok iyi bilen Mooney ile epey direndi ancak sadece yabancılar ile nereye kadar giderler bunu zaman gösterecek ancak işleri hiç kolay olmayacak.

Transfere çok geç başlayan, sponsorunu geç bulan Bursaspor İnfo Yatırım ise ilk maçında Ankara’da Türk Telekom karşısında umut verdi. Maçın en enteresan tarafı her iki takımının koçlar dâhil hemen hemen tamamının geçen sezondan farklı kadrolarla sahada olmalarıydı. Yabancılar olarak 1-2 tık yukarıda olan T.Telekom kalite farkıyla maçı 72-68 kazandı.

Bursaspor cephesinde mecbur sebeplerden bu kadar geç kalınmasına rağmen sahaya bu kadroyu çıkarabilen yönetimi tebrik etmek gerekiyor. Tüm zorluklara rağmen bulabildikleri 30 yaş civarı tecrübeli yabancılardan oluşan kadroda; eski oyuncuları Brown ki maçın en iyi oyuncusu idi, ligimiz tanıyan uzun Hamilton katkı verecektir. Ancak yardımcı olacak ikinci bir uzun olmaması, bench katkısının neredeyse hiç olmaması, oyunculuk kariyeri antrenörlüğüne göre çok yukarıda olan Koç Zdovc’un işi epey zor görünüyor. Metin’e takımı toparlamak ve beraber tutmak açısından büyük görev düşüyor. Bu takıma muhakkak destek ve zaman vermek lazım. Muhteşem taraftarın son iki seneki başarıları unutup takıma haftaya oynanacak önemli Darüşşafaka maçı ile birlikte büyük desteği lazım. İç saha maçlarında rakiplere göz açtırmamalıyız. Tabii ki takıma zarar verecek davranışlara girmeden, çok zor bir yaz dönemi geçiren kulübün her kuruşu hesap ederek gitmesi gerektiğini unutmadan.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X