Altan Kutucu
Altan Kutucu

Hüsran…

Köşe Yazısını Dinle

Hafta sonu Bursa takımlarımız maalesef bekleneni veremediği gibi bir ışık da yakmadılar. Gazı alınmış balon gibi sağa sola savruluyorlar…

PAOK deplasmanında müthiş oynayan Tofaş; başta ben olmak üzere herkesi umutlandırmıştı… Keşke dilimi eşek arısı soksaydı da bunu söyleyip yazmasaydım… O günden bu tarafa ligde en kötü basketbolu oynayan iki takımdan biri Tofaş, diğeri de kolu kanadı kırık, bütçesi olmayan, şehirde yardım çağrıları yapan, seyircisinin bile terk ettiği, oyuncuların takım aradığı Samsunspor… Ve o takımı bile yenemeyen Tofaş, salı akşamı Selanik’te bu senenin net hedef maçını oynayacak… Ancak, hiç umut vermiyorlar

Hoş PAOK’u geçebilseler bile bu ruh, bu savunma, bu zihniyet ile sezon boyunca saç baş yoldurmaya devam edeceklerini tahmin etmek kâhinlik olmaz.

Bursaspor için ise cicim ayları bitti… Son 7 maç 6 mağlubiyet, Telekom maçında 40 sayılara ulaşan berbat bir oyun. Ligin boyu kısaldıkça puan artık aslanın midesinde. 5. ile 15. arasında 1-2 galibiyet fark ile oluşan bir lig ve gittikçe kötü basketbol oynayan iki temsilcimiz.

Lig sonuncusu 3 galibiyette ki, Bodrum bile Eurolig takımı Fenerbahçe’ye son topta yeniliyor. Samsun, Tofaş’ı yeniyor, Denizli, Galatasaray’ı deplasmanda sahadan siliyorken önümüzdeki haftalarda işlerin daha da karışacağı ortada.

Denizli Oturu’yu bulup oynatıp verim alıp Eurolig’e yolluyor yerine ise geldikten sonraki 3 maçta 30.1 sayı, 9.3 ribaunt yapan Moses Wrigt’ı getiriyor. Yine yeni oyun kurucusu Nathaniel Mason, oynadığı 3 maçta 21.6 sayı, 9.3 asist yapıyor. Transferde kim ile çalışıyorlarsa adres orada.

Tofaş’ın yabancıları ne yapıyor? Bir de bu Denizli takımı sondan 2. sırada. Bu gidişat Bursa takımları için hiç hayra alamet değil.

Hadi yine Orhun Ene kenarda çabalıyor, deniyor. Değiştiriyor, çırpınıyor ama bu oyuncular ile bu sistem olmuyor.

Bursaspor’un değiştirme gibi şansı da maalesef yok ama Bursapor koçu Zdovc ne yapıyor? Koca bir hiç.

Tüm maç boyunca kolları kavuşturmuş ya da eller cepte kenarda duruyor. Ben bile evde maçı izlerken daha çok aksiyon içindeydim. Böyle koçluk olmaz. Bu kaçıncı hazırlanılmayan maç. B planı zaten hep yok. 2.5 aydır dışarıda maç kazanamamış, Telekom’a teslim olup böyle aciz duruma düşerek kaybedemezsin.

Artık her iki takımımız içinde titreme ve silkelenme zamanıdır, yoksa gelinebilecek noktayı aklıma bile getirmek istemiyorum.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X