Altan Kutucu
Altan Kutucu

İlk etap tamamdır…

Köşe Yazısını Dinle

2021 yılında tarihimizde ilk defa direkt Olimpiyatlara gitme şansını Kanada’da beceriksizlikler ve hatalarla dolu bir turnuvada avuçlarımızın içinden kaçıran A Milli Basketbol Takımımız, tekrar zor bir yol olsa da elimize gelen şansın İstanbul etabında çok iyi oyunlar oynayarak yarı finale kaldı. Bu iki grubun takımları içinde bize sadece rakip olacak takım elbette ki Hırvatistan. Oynadığımız pozitif basketbol ile pazar günü muhtemel bir final oyununda kozlarımızı paylaşacağız. Cuma günü yarı finallerde her iki takımın da pek zorlanacağını sanmıyorum.

Gelelim oynanan 3 maçtaki Milli Takımımıza: hep 1 numara ve 5 numara pozisyonlarındaki eksikler ve bu yerlerin ne kadar önemli olduğunu konuşuruz. İşte bu turnuvada 4 ve 5 numara pozisyonları için diyecek bir şey bulamayız. Uzun yıllar sonra burayı bu kadar kuvvetli görmedik. Turnuvanın açık ara yıldızı Alperen ve yaptığı yanlışı anlayıp Milli Takıma dönen (karar vericilerin de genç ve potansiyeli olan bu oyuncuyu affetmeleri çok doğru bir karar olmuş) Ömer Faruk ile adeta çember altını karartırken, skora da müthiş katkı veren bu ikili ile uzun yıllar Milli Takım pota altını sağlama almış olduk.

Sadık, Ercan ve tecrübeli Sertaç ise buranın çok daha verimli olmasına katkı veren oyuncular. Tam bu sorunu hallettik derken bu kez oyun kurucu pozisyonundaki devşirme oyuncular su koyunca, yine bir taraftan eksik kalmış olduk. Kenan beklenenin üstünde katkı verirken, oynadığımız takımların bizim epey alt seviyemizde olduğunu düşünürsek rakipler zorlaştıkça bu pozisyon için büyük sıkıntılar bizi bekliyor olacak. Onuralp, Furkan ve bu turnuva da çok ekstra oynayan Okben ile diğer pozisyonlarda iyiyiz ancak devşirilen oyuncuların her turnuvada bu tavır içine girmeleri sakat olsalar bile burada oynamaya istekli olmamaları TBF’nin bir otorite sorunu olarak açıkça görünüyor.

Voleyboldaki Vargas örneği ortada iken, bu güzel takımın önümüzdeki dönem yapacağı işleri engelleyecek duruma gelinmeden bu konu için acil bir çözüm bulunması zamanı geldi, geçiyor. Gerekirse kulüplerini de kapsam içine alan giderek ağır yaptırımlar ile bu konu hemen çözülmeli. Önceki turnuvalarda bizim seviyemizde olamayan pek çok takıma kaybettiğimiz veya kötü basketbol oynadığımıza şahit olmuştuk. Uzun bir aradan sonra gerçek yerinin basketbolunu oynayan, seyirciyle bütünleşmiş, giren çıkan ile mücadele eden bir Milli Takım izledik. İnşallah bu daha da artar ve bizlerde bu takımla gurur duymaya devam ederiz.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X