Altan Kutucu
Altan Kutucu

İlk yarı değerlendirmesi…

Köşe Yazısını Dinle

Geçtiğimiz hafta BSL’de ilk yarı son ererken, ilk 8 sırayı alan takımlar Türkiye Kupası oynamaya hak kazandılar. Fenerbahçe Beko’nun (13/2) lider olduğu ilk yarı sonunda çok başarılı bir başlangıç yapan ve devamını getiren Türk Telekom (12/3) 2. sırada yer alarak bana göre ilk yarının en başarılı takımı oldu.

İstikrarı bir türlü yakalayamayan Pınar Karşıyaka (11/4), oynadığı inişli çıkışlı oyunlara rağmen 3. bitirerek iyi iş çıkardı. 5 yenilgi alarak hayal kırıklığı yaşatan Anadolu Efes ise 4. sırada yer buldu.

Kadro kalitesine göre maksimum faydayı alan Frutti Extra Bursaspor ise (10/5) beşinci olarak play-off için umut tazeledi ancak kadroya muhakkak yabancı takviyesi yapmak zorunda. Zira maçlar zorlaştıkça kadro derinliği çok önem kazanacak.

İlk yarı sonunda en ilginç sonuç yukarıda belirttiğim gibi Anadolu Efes’in 5 yenilgi alması oldu. Bir diğer hayal kırıklığı geçen sezonun flash takımı Galatasaray’ın (7/8) oynadığı kötü oyunlardı. En iyi oyuncuları Dangelo Bost’u da Asvel’e kaptırmaları sonrası ikinci yarı onları zor günlerin beklediğini söyleyebiliriz.

Denizli Merkezefendi’nin enteresan galibiyetleri ve çıkışı heyecan vericiydi. Yine çok kötü başlayıp sonradan toparlayan Büyükçekmece de son haftalarda başarılı sonuçlara imza attı.

Tofaş ise yıllar sonra lig başladığından 3 ay sonra hedefsiz kalan bir kulüp oldu. Belki küme düşme potasından uzak kalmak, olursa da play-off ki bana göre zor bir hedef denilebilir ama Avrupa’dan erken elenmesi ve Türkiye Kupası’nda olmaması kabul edilebilir gibi değil.

Son 8 sıradaki takım, çok zorlu bir lig de kalma savaşı verecekler. Türkiye Kupası’nda ilk 4 takım seri başı olarak 23 Ocak Pazartesi günü çekilecek kura da diğer 4 takım ile eşleşecek ve eşleşme sonrası kimin sahasında oynanacağı için bir kura daha çekilecek. Tek maç olarak oynanacak çeyrek finaller sonrası kazanan 4 takım 17-19 Şubat’ta Konya’da oynanacak 4.’lü finalde kupayı müzelerine götürmek için oynayacaklar.

Ligin liderlerine bakarsak:

Sayı; 1-Mc Collum (KSK) 22,27 2- Onuralp Bitim (FE Bursaspor) 20,53 (yıllar sonra burada bir Türk oyuncu görmek ne kadar güzel) 3- Heidegger (Denizli ME) 19,29

Ribaund; 1- Delgado (KSK) 10,2 2-Anosike (Manisa) 9,50 3- Jones (T.Telekom) 8,33

Asist; 1- Perz (Konya) 7,27 2- Calathes (Fenerbahçe) 7,0 3- Grant (T.Telekom) 6,87

Verimlilik; 1- Morgan (Konya) 21,87 2- Collum (KSK) 21,27 3- Jones (T.Telkom) 20,33 (7. 18,67 verimlilik Onuralp).

Bana göre ilk yarının en iyi beşi; McCollum (KSK), Onuralp (FE Bursaspor), Bouteille (T.Telekom), Motley (Fenerbahçe), Jones (T.Telekom)

En iyi ikinci beş; Micic (A.Efes), Heidegger (Merkez Efendi) Clyburn (A.Efes), Colaiaro (G.saray) Bautsiele (Bahçeşehir).

Onuralp dışında En iyi Türk beşi; Doğuş Özdemiroğlu (Daçka), Yiğit Aslan (Bahçeşehir), Erkan Yılmaz (T.Telekom), Sadık Emir Kabaca (G.saray), Muhsin Yaşar (G.Antep)

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X