Altan Kutucu
Altan Kutucu

İşler kızışıyor…

Köşe Yazısını Dinle

Euroleague’de bir çift maç haftasını daha geçerken, takımlarımız 4’de 4 yaparak 8. ve 9. sıralara yerleştiler.

Anadolu Efes’e kaybettikten sonra son 4 maçını kazanan Fenerbahçe Beko, play-off için umutlarını yeşertti. DeColo’nun savunma tarafı hariç liderliğinde, Vesely’nin harika oyunları, diğer oyuncuların farklı maçlarda farklı katkıları ile iyi bir ivme yakalandı ancak Koç’un oyuna müdahale noktalarında hala soru işaretleri devam ediyor.

Devrenin son maçında Fransa’da alınacak bir Asvel galibiyeti, ikinci bölüme daha iyi bir motivasyon ile hazırlanmalarını sağlayacaktır.

Anadolu Efes tarafında ise; üst üste kazanılan 4 galibiyet sonrası kötü kaybedilen bir Barcelona ve artçısı Bayern maçı ile duraklayan son şampiyon, sonraki iki maçını iyi oyunlar oynayarak kazandı. Devrenin son maçında evde Kızılyıldız’a karşı alınacak galibiyet normal bir sonuç olacak. Takımda son 2 aydır Larkin rüzgârı esiyor (Son haftanın da MVP si seçildi.) Micic’in istikrar kazanması, diğer oyuncuların geçen seneyi hatırlayıp performanslarını bir üst seviyeye çıkarmaları ile play-off için avantajlı bir yer elde edilecek gibi görünüyor.

Oluşan puan durumunda ilk 3 sıra (Barcelona, Real, Olympiakos) oynanan oyunlar takım kadroları göz önüne alındığında pek değişecek gibi durmuyor. Belki Milano burayı zorlayabilir. Anadolu Efes; 82.3 ile ligin en fazla sayı atan takımı ancak yediği sayıda 78.2 ile 11. sırada. Bundan sonra her şeyin daha zorlaşacağı düşünüldüğünde bile ilk 4 şansları ve potansiyelleri her zaman var. Bu arada ligin yeni takımı Unics Kazan çok başarılı maçlar çıkarırken, Fenerbahçe, Bayern ve Maccabi play-off için üst grubu zorlayacak veya yer değiştirecek takımlar olabilirler.

Ligdeki istatistik liderlerine bakarsak; Sayı; 1-Mirotiç (Barcelona) 17.2, 2-Okobo (Asvel) 16.6, 3-Micic (A.Efes) 16, 4-Hilliard (Bayern) 15.8, 5-Clyburn (CSKA) 15, Ribaund; 1-Papagiannis (Pana) 8.1, 2-Tavares (Real) 7.1, 3-Sikma (Alba) 7, 4-Jekiri (kazan) 6.95, 5-Hall (Monaco) 6.5, Asist; 1-Calathes (Barcelona) 5.7, 2-Brown (Kazan) 5.6, 3-James (Monaco) 5.5, 4-Larkin (A.Efes) 4.95, 5-Rodriguez (Milano) 4.9, Verimlilik; 1-Mirotic (Barcelona) 22.2, 2-Tavares (Real) 19.2, 3-Larkin (A.Efes) 19, 4-Vesely (Fenerbahçe) 18.5, 5-Sikma (Alba) 17 ortalamalar ile sıralanıyorlar.

Tekrar görüşmek üzere

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X