Altan Kutucu
Altan Kutucu

İşte play-off…

Köşe Yazısını Dinle

Geçtiğimiz hafta Euroleague’de ilk iki maçlar oynandı ve beklendiği gibi play-off gelince işlerin ne kadar zor olduğu bir kez daha görüldü. Eller titriyor, skorlar düşüyor, savunmalar sertleşiyor, top aslanın ağzında değil midesinde.

Son şampiyon Anadolu Efes İtalya’da ilk maçta Milano’yu kendi silahı olan savunma ile durdurdu ve 48 sayı yediği maçı özellikle Larkin ile çok rahat kazandı. Burada Efes’in iyi stratejisi yanında Milano’nun hücumda aşırı kötü oyunu da etkendi.

 

İki gün sonra oynanan Milano için var olma maçında, seyircisi ile oyuna tutunan ve 3-0 süpürülmek istemeyen Milano, Shields’in iyi oyunu ile maçı alarak İstanbul’a umutlarını taşımış oldu. Ancak ilk maçta Melli, ikinci maçta da Rodriguez ve Delaney’in sakatlıkları onları Final-Four hedefinin uzağına attı. Zaten maçtan sonra Koç Messina’nın, “Ataman’ın yüzündeki gülümsemeyi görebiliyorum şimdi 4 sakatımız oldu” demesi yaşanan durumun bir özetiydi.

Öte yandan Anadolu Efes tarafından bakarsak özellikle ikinci maçta hücum da çok kötü tercihler yaptılar. Top Micic veya Larkin de çok kaldı. Diğer oyuncular oyunun içine hiç giremediler. Rakip bu ikilinin üzerine yoğunlaştırdığı savunma ile Efes’i bozdu. İki maçta toplam 5 sayı atabilen Beaubois ve Simon’dan bu hücum şekli ile katkı alınması çok zor. Ataman’ın bugün ve perşembe günü kapalı gişe oynanacak 2 maçta buna çözüm bulacağı ve seyirci atmosferi ile hücumda istenen seviyeyi yakalayacaklarını düşünüyorum. Kaybedilen maçın sonunda rakibi sürükleyen Shields’i; ayakları yavaş ve 4 faullü Bryant ile savunmak hata idi. Hiç oynatılmayan Buğrahan yerine kadroda Ertan Gazi gibi savunma yapabilecek bir oyuncu olsaydı, bu bölümde faydalı olabilirdi.

Sonuçta Anadolu Efes bu turu 3-1 geçecek gibi görünüyor. Ancak tecrübeli koç Messina ve sağlam kalan oyuncuları kesinlikle kolay teslim olmayıp, bir maç kazanıp seriyi son maça evlerine taşımak için her şeyi yapacaklardır. Rakip sahaya kalan seride ne olacağı hiç belli olmaz. İşi sıkı tutup evdeki 2 maç kazanılarak F4 biletini alınmalı.

Efes’in yarı finale kalırsa eşleşeceği Olympiakos-Monaco eşleşmesinde durum 1-1. İkinci maçta Monaco müthiş atmosfere rağmen adeta denize döktüğü rakibinden saha avantajını alarak yarı finale göz kırptı. Efes yarı finale kalırsa; bu seriden gelecek her iki takıma göre finale çıkma şansı daha fazla.

Diğer tarafta Real Madrid, Maccabi’yi iki maçta da çok rahat yenerek ilk etabın en başarılı takımı oldu. Normal sezon lideri Barcelona ise ikinci maçta resmen Bayern Münih duvarına tosladı. Farklı yenilerek durumun 1-1 olması ve saha avantajının rakibe geçmesine engel olamadı. Ancak bu seride şans olarak Barcelona’yı yine de biraz önde görüyorum.

 

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X