BSL’de play-off start aldı ancak TBF yine şaşırtmadı. Önce 20.30 diye açıkladığı maçı 18.00’e alarak organizasyon işini beceremediğini bir kez daha gösterdi. İnsanlar ilk açıklamaya göre programlarını ayarladılar ama maça çok yakın bir zamanda saat değiştiren TBF yine iftihara geçti ve oyun boş tribünlere oynanmak zorunda kaldı.
TOFAŞ normal sezonda iki kez kaybettiği Bahçeşehir Koleji karşısında bu kez aynı hataları yapmayarak 94-80 kazandı. TOFAŞ; iyi hazırlandığı görülen maça çok iyi başlangıç yaparak hemen öne fırladı. Pasecniks’deki gelişim yükselerek devam ediyor. Ancak en büyük katkı sonunda Berk Demir’den geldi. Çok kritik üç sayılık basketler attı ve ribauntlar aldı. Adeta play-off’u bekliyordum der gibiydi.
Trifunovic yine son zamanlardaki gibi çok iyi oynarken Perez ve Reed sezon içi iyi oyunlarını yakaladılar. Hele Reed’in 10 asisti çok değerliydi.
Bu arada normal sezon MVP’si seçilen Reed’e kucak dolusu tebrikler, bu unvanı sonuna kadar hak etti.
Bahçeşehir’de ise sadece 3. çeyrek başında bir direnç vardı. 16 sayıya çıkan farkı kapatarak 4 sayı da öne geçtiler. Bu durum kenar olarak rotasyonu TOFAŞ’a göre daha iyi olmasından kaynaklandı. Kenan çok iyi oynadığı maçta gereksiz sinirlenerek bir çuval inciri berbat etti. Furkan’ın sorumsuzca kullandığı toplara sonunda koçu da dayanamadı ve oyundan almak zorunda kalırken sadece Ponitka ekstra katkı verdi.
Cumartesi İstanbul’da oynanacak ikinci maçta seyirci avantajı olmaması TOFAŞ’ı bir adım öne çıkarıyor ancak 1-1 olsa bile TOFAŞ bu kez seyircisini de arkasına alarak yarı finale kalır.
Play-off başladı ama kötü hakem yönetimi devam ediyor. Bir maçı başa baş oynatmaya çalışan hakem en tehlikeli hakem tipidir. Oyundaki bir hakem (ismini vermeyeceğim ama o kendini bilir) öne çıkmak adına, takımlara, özelikle TOFAŞ kenarına saç baç yoldurdu.
Artık burası Play-off, bu tip maç yöneten hakeme bu seviyelerde görev verme düzgün atama yap MHK.
Maçın devre arasında U18 Gençler Türkiye birincisi, 2025 Gençler Basketbol Şampiyonlar Ligi üçüncüsü, 2024-25 Liseler Türkiye şampiyonu gençlerimizi alkışladık ve gurur duyduk. Doğru işbirliği yapılan Gemlik Basketbol ve Doğa Kolejini de tebrik ediyorum. Altyapıda TOFAŞ her zaman bir marka.