Altan Kutucu
Altan Kutucu

İzleyemediğimiz yıldızlar…

Köşe Yazısını Dinle

Geçtiğimiz hafta Turkish Airlines EuroLeague’de 4’te 4 yapan takımlarımız çok çok önemli 2’şer deplasman galibiyeti aldılar. 10. maçlar sonunda Fenerbahçe Beko, hem lider hem de açık ara en iyi basketbolu oynarken, kötü başlayan Anadolu Efes, toparlanıp en azından play-off çizgisinin içine girmeyi başardı. Oynadığı oyun da artık umut vermeye başladı.

Bu hafta İstanbul’da Efes-Olympiakos ve Fenerbahçe-Madrid maçları, sıralamanın daha net şekillenmesi için çok kritik olacak. Ancak, maçlarda henüz izleyemediğimiz çok önemli sakatlıkları olan yıldızlar var.

FC Barcelona’dan Nikola Mirotic, geçen sezonun MVP’si, iki kez şampiyon Anadolu Efes’ten Shane Larkin ve Fenerbahçe Beko’dan 2015 MVP’si Nemanja Bjelica bu sezon aralarında henüz tek bir maç oynamadılar.

Önümüzdeki play-off yarışını etkilemeleri beklenen, şu anda eksik olan bazı oyunculara şunlar:

Shane Larkin: Anadolu Efes’de Larkin ve Micic son üç yılda lige çok hâkim oldular. Larkin şu anda Micic ve Will Clyburn tarafından yönetilen bir takıma dönecek. Efes, ilk kez üç elit oyuncu ile oynayacak bu da uyum süreci için biraz zaman alabilir. Bu aşıldıktan sonra pek çok takım bu üç yıldızı kolay durduramayacak.

Nemanja Bjelica: Tüm Fenerbahçe Beko taraftarları, “The Professor”u EuroLeague’de tekrar görmek için sabırsızlanıyor. Bjelica basketbolu idare edebilir ve bir point guard gibi pas özelliğine sahip, yeteneğini birçok yönde kullanabilir. Uyum sağlamak için muhtemelen biraz zamana ihtiyaç duyacak. Bjelica ile Fenerbahçe çok daha iyi olacak.

Nikola Mirotic: FC Barcelona’nın MVP oyuncusu yırtık bir aşil tendonu nedeniyle dışarıda kaldı. Geri döndüğünde, Barca tartışmasız rekabetteki en iyi hücum silahına kavuşacak. Hem içerden hem yayın dışından oynayabilen Mirotic, aynı zamanda çok iyi bir savunma ribaundcusu. Soru şu; döndüğünde MVP seviyesinde oynayabilecek mi? ve sonunda Barça’yı 13 yıl sonra EuroLeague şampiyonluğuna taşıyabilecek mi?

Rudy Fernandez: Nisan ayında 38 yaşına girecek olan Rudy, halen Real’e bir çok yönden yardıma hazır. Gerektiğinde iyi bir savunma oyuncusu olan Rudy’yi çalmalar, asistler, kritik hücumlar üç sayılık atışlar ve basketbol IQ’su çok değerli bir parça haline getiriyor.

Anthony Randolph: iki majör sakatlığı geçirdikten sonra tartışmasız bu listedeki en şanssız oyuncu. Aşil tendonu sakatlığı nedeniyle 340 gün boyunca kenarda kaldı ve geçen sezonun İspanya Ligi play-offlar’ında ön çapraz bağ kırığı nedeniyle tekrar sakatlandı. Randolph, uzun vadede Real Madrid’in X-faktörü olabilecek çok deneyimli biri.

Shavon Shields: Milano bu haftaya kadar, saha içi lideri olmadan mücadele etti ve üst üste son 6 oyunu kaybederek lig sonunculuğuna kadar geriledi. Pangos, Voigtmann ve Davies gibi yeni yıldızların uyum sürecine ihtiyacı var. Naz Mitrou-Long haftalarca dışarıdaydı, Gigi Datome döndü ve yeniden sıkıntı yaşadı. Bu yüzden sadece Shields geri döndüğünde Milano’nun tüm potansiyelini görebiliriz.

Steven Enoch: Geçen sezon sağlam bir başlangıç yaptıktan sonra Enoch, 1. turdan hemen önce ayak bileği sakatlığı nedeniyle henüz bir EuroLeague maçı oynamadı. Baskonia, yeni bir oyuncu ile sözleşme imzalamadı ve Kotsar’a yardım etmek için Costello’yu merkez pozisyona taşıdı. Enoch, Baskonia’ya daha da fazla hücum gücü veriyor, çünkü çok yönlü bir oyuncu aynı zamanda ikinci şans sayıları için hücum ribauntların da iyi savaşıyor.

Marcus Eriksson: ALBA, gelecek vaat eden yetenek Gabriele Procida’ya sahip ancak tamamen rekabetçi olmak için daha fazla ateş gücüne ihtiyacı var. Maodo Lo yeni döndü ve Eriksson, bunu yaptığında, sınırsız menzil, hızlı hücumlar ve bire bir durumlarda avantajlı olacak.

Martin Hermannsson: Kritik şutların çok önem kazandığı maçlarda, Hermannsson gibi doğuştan oyun kurucuların değeri açıktır. Valencia Basket için sahaya dönene kadar, önceki iki sezonda maç başına 4.1 asist yapan Hermannsson aynı zamanda sağlam bir savunma oyuncusu ve güçlü bir serbest atışçı.

Kyle Kuric: Kuriç, kafa travması nedeniyle şu ana kadar oynayamadı ancak çok yakında geri dönmesi bekleniyor. Barca döndüğünde ne bekleyeceğini çok iyi biliyor, çünkü Kuric elit bir üç sayılık şutör. Maçlarda sadece 3-5 şut atmasına rağmen üç sayılık yüzdesi ( %45) ile tüm zamanların yedinci sırasında. Kuric, rakibini savunmasını yaymaya zorlayarak Kalinic,  Satoransky ve Laprovittola gibi oyunculara bire bir oynamaları için daha fazla alan sağlıyor. 

Tekrar görüşmek üzere…

 

  

  

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X