Altan Kutucu
Altan Kutucu

Kabul edilemez sonuçlar…

Avrupa Şampiyonası Elemelerine tam bir fiyasko ile başladık, önce içeride Hollanda sonra deplasmanda İsveç, olacak gibi değil Hollanda Dünya sıralamasında 44İsveç ise 56. sırada basketbolda hükmü olmayan ülkeler.

Sen mücadele etmezsen Euroleague’de oynayan oyuncuları mazeret gösterirsen ki basketbolda üst düzey ülkelerin hepsinde bu oyuncular eksik. Zira Euroleague’de oynayan takımı olan ülkeler bizim kıyaslanmamız gereken ülkeler ama daha önce yazmıştım, ekol olmazsan ABD ile son topa kadar oynarsın ama Hollanda ve İsveç’e kaybedersin.

Belki biraz abartılı gelecek ama Türk oyuncuların ağırlıkta olduğu Türkiye Basketbol Ligi’nin ilk 5 takımı biraz zorlama ile bu iki ülke takımını yener. (Milli takım oyuncuları oturup düşünmeli ve biraz gurur yapmalılar).

Federasyon olarak pembe tablo çizmek çok kolay ama kazın ayağı öyle değil, futbolda bile Hollanda ve İsveç bizle mücadele edemez duruma gelmişken basketbol da bu ülkelere karşı alınan bu sonuçlar kabul edilemez. Bu takımlar ile gruptan çıkmak için averaj hesabı yapmak bile komik ama gerçekler öyle değil bir dahaki maçlar neredeyse bir yıl sonra kasım ayında ve biz bu grupta galibiyetsiz sonuncu durumdayız ayrıca daha en iyi takım Hırvatistan ile oynamadık. Hollanda’ya orada yenilirsek ki bu oyunla normali bu, İsveç sahasında Hollanda’yı yendiği takdirde averaj hesabı bile olmadan grup sonuncusu olabiliriz.

Euroleague’de açık arada zirvede bir takımımız var, bir diğer takımımız 5 yıldır buraları domine ediyor ama gelgelelim Milli Takımımız yerlerde sürünüyor buna ne demeliyiz. Ülke spor gündeminde futbol, derbiler ve olaylar olunca bu fiyasko sonuç pek gündeme gelmeyecek ama bunu gözardı etmeden sorumlularını ortaya koymalı ve biz çok başarılıyız Avrupa’nın en önemli ligiyiz masallarını bırakıp Milli Takım’a ve durumuna odaklanmalıyız.

Bu arada geçtiğimiz hafta Türkiye Kupası’nda oynanan final maçının sonunda yapılan ve maçın sonucuna direkt etki eden kural hatası, MHK’nin herkesi aptal yerine koyan skandal açıklaması ve bu hataya zamanında gerekli itirazı yapamayan Darüşşafaka’nın amatörlüğü de bir başka fiyasko olarak kayıtlara geçen bir olaydı.

Tekrar  görüşmek üzere…

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X