Altan Kutucu
Altan Kutucu

Kavga takımı ateşlemiş…

Köşe Yazısını Dinle

Dün gündüz oynanan maçta Belçika’yı baştan sona kontrolümüzde götürdüğümüz maçta, hiç yanımıza yaklaştırmayıp kendimize yakışır bir oyunla 15 sayı fark ile yendik. Gruptaki diğer sonuçlardan sonra ilk ikiyi garantiledik ve bugün İspanya ile grup finali oynayacağız.

Maça gelince, bir gün önceki olaylı Gürcistan maçı ve FİBA’nın kural hatası yapıldığına ait itirazımıza komik gerekçe ile verdiği ret kararı bizi ateşledi ve takım olduğumuzu hatırladık, Çok iyi savunma yaptık. Zaten tipik Türk takımı tarzı yumurta kapıya gelince oynamak aklımıza gelir ve gerekeni yaparız. İlk 4 dışında kalabileceğimiz bir pozisyona girmeden doğru basketbol ve iyi mücadele ile grupta ilk 2 takımdan biri olmayı başardık. Koç Ataman’ın ilk 2 maç sonrası mikrofonlara uzunlarımız için yaptığı ağır eleştiri adresini bulmuş görünüyor. Son iki maçta uzunlarımız gayet iyi oynuyor ve oyunu domine ediyorlar. Özellikle Alperen 24 sayı, 8 ribaunt ve 6 asistlik müthiş performansı ile adeta Belçika’yı denize döktü ve daha ne yapsın dedirtti. Geçen maçın gündemdeki oyuncusu Furkan ve maçın koparıldığı anlarda çok kritik atışları yapan Ercan Osmani de Belçikalıları epey üzdüler. Dünya sıralamasında 37. sırada yer alan Belçika takımı, 16 sırada olan Milli takımıza rakip olmamalıydı. Ancak son zamanlarda Belçika’nın bir yükselen ivmesi vardı. Dünya Kupası elemelerinde Sırpları ve bu şampiyonada da İspanyolları yenmişlerdi. Biz işi baştan sıkı tuttuk ve kazandık. Bugün jenerasyon değişimi yaşayan tecrübe eksiği var gibi görünen İspanyol takımı ile oynasak da İspanya basketbolu bir ekoldür ve hiç hafife almaya gelmez. Bu maçı da kazanıp grup birincisi olarak Berlin’de son 16’da oynayacağımız rakibe bakmamız lazım. Zira çapraz grupta işler çok karışık. İkinci olursak; Fransa, Slovenya, Almanya’dan biri ile oynayacağız. Birinci gidersek Litvanya veya Bosna-Hersek’ten biri ile eşleşeceğiz gibi görünüyor. Şampiyona bizim için bugün başlıyor, yolumuz açık olsun.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X