Altan Kutucu
Altan Kutucu
E-Posta: [email protected] YAZARIN TÜM YAZILARI

Kupaya erken veda

Köşe Yazısını Dinle

Türkiye kupasında yarı final beklentisi maalesef gerçekleşmedi. Mersin de oynanan maçı Tofaş 101-95 kaybederek Şanlı Urfa’yı göremeden dönüyor.

Hatırlanacağı gibi sezona fırtına gibi başlayıp ligde, Avrupa’da tek yenilgi ile devam ederken Mersin de farklı ve tam bir bozgun şeklinde maç kaybedilmiş sonra sakatlıklarda eklenince sıkıntılı bir sürece girilmişti.

İşte tam da o maçın rövanşını alma fırsatıydı. Her iki takımda maça kontrollü başladı, Tofaş da Yiğitcan (22 sayı) ve Reed (23 sayı) oyuna çok iyi başlarken, 3.çeyrekten sonra Tolga(16 sayı, 6 asist) ve Perez de(17 sayı, 6 asist) çok önemli katkı verdiler ancak geldiğinden bu yana Letonyalı ve son haftalardaki düşüşü devam eden Bankston’dan beklediklerini alamayan Koç Ene 5 kısalı oyuna döndü ancak bu tercih de içeriyi çok zayıflattı.

İkinci yarı zaman zaman kritik hücumlarda, rakip uzunlarını kullanarak maçta önde kaldı, aslında esas sıkıntı rakip kısaları tutamamakta idi, bu kadar kötü savunma yapıp, Cobbs, Efianayi ve Cruz’u hiç rahatsız etmez üçünden 62 sayı yersen, toplam 101 sayı attırır.(esasında böyle bir deplasman da 95 sayı atmak çok iyi daha ne atacaksın)

3. çeyrekte 12 sayıya kadar çıkan farkı kapatıp maç sonuna kazanma durumuna getirmişken rakibi tutamazsan maçı kaybedersin, hücumda kötü oynamayı kabul ederim ama savunmada gayret göstermemeyi asla kabul edemem. Geçtiğimiz Pazar Çekmece maçında bir hücumda 5 ribaunt verecek kadar maç boyunca ribaundlar da ezilerek ve berbat üçlük yüzdesine rağmen eline geleni üçlük atarak(ligin en kötü üçlük yüzdesi Tofaş’ın) 18 sayıya kadar öne geçip kaybetmek hiç yakışmamıştı. Neyse ki Mersin’de özellikle 3. Çeyrekte her iki takımın yakaladığı üçlük fırtınası ile isabeti attırıp yüzdeyi 44’e getirdiler ancak maçı kazanmaya yetmedi. Rakip Mersin ise birbirleri ile çok uyumlu 6-7 oyuncusu ile göze hoş gelen hücumları ve zaman zaman sertleştirdikleri savunmaları sonucunda lige yeni çıkmış bir takım olarak ilk 6 içerisin de olup, kupada da son 4’e kalarak şu ana kadar çok başarılı iş çıkardılar, koç Can Sevim ve ekibini tebrik ediyorum. Cuma günü Şanlı Urfa da yarı finallerde; Galatasaray-Fenerbahçe ve Mersin-Beşiktaş oynayacak, kazananlar Pazar günü finalde kupa için kapışacaklar, tüm takımlara bol şans dilerim.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X