Altan Kutucu
Altan Kutucu

Lider elden kaçtı…

Köşe Yazısını Dinle

Cumartesi günü çok güzel bir lig mücadelesi izledik. Ligde 10 maç üst üste kazanan ve ligin en doğru basketbol oynayan takımı Türk Telekom karşısında son haftalarda çıkışta olan ve her geçen gün doğru basketbol oynamaya başlayan Tofaş, faul problemleri yüzünden büyük sıkıntıya girince ayağına kadar gelen maçı 94-91 kaybetti ve Türk Telekom Bursa’dan lider olarak evine dönmüş oldu.

Tofaş’ta; geçen haftanın flash ismi Traure çok saçma sapan ve gereksiz (özellikle 5.faulü) fauller yapınca etkisiz kalıp oyun dışında kaldı. Hafta içi sakatlık yaşayan Ege de kadro da olmayınca oyun dış adamlara kaldı. Maça hücumda çok iyi başlayan Marek’in tüm tuttuğu adamlar ellerini kollarını sallaya sallaya sayıları atınca oyundan düştü. Koç Ene’nin ona muhakkak savunma yaptırması gerek. Maçın son bölümlerinde erken ve el üstü atışlar kullanınca da yüzdesi düştü. İlk Avrupa tecrübesi olduğu için henüz çok çaylak görünüyor. Gray ve özellikle Doyle inanılmaz zor atışları sokup 23’er sayı atarak takımlarını maçın içinde tuttular ancak evinde 94 sayı yediğin bir maçı kazanman çok ama çok zor. Berke de zaman zaman iyi işler yaptı ancak çok basit hatalar yapıyor. Bu da çok normal, hem genç hem de çok tecrübesiz ama bu tip maçlar onun basketboluna çok şey katacak. Bu maç kazanılsa 7-8 takımın bir galibiyet farkla sıkıştığı play-off mücadelesi için büyük bir yol kat edilmiş olacaktı. Enseyi karartmadan devam etmek lazım. Takım iyi yolda. Haftaya evinde ligin en başarılı takımlarından biri olan Denizli Merkez Efendi ile deplasman da oynanacak oyun çok kritik hale geldi. İyi savunma bu maçın anahtarı olacak.

Türk Telekom’a gelince; oldukları yeri sonuna kadar hak ettiklerini gösterdiler. Çok iyi hücum organizasyonları var. Boş adamı bulana kadar top çeviriyorlar, oyunun hep içindeler, hiç kopmuyorlar. Oyuncular birbirlerine çok bağlı. Oyun kurucu ve uzun pozisyonunda oynayan ABD’li oyuncuları, Grant ve Jones ligin en faydalı ikilisi. Fransız Boteille, ABD’den Taylor ve Sestina çok katkı veren tecrübeli oyuncular. Türk oyuncu kadrosu da etkili. Bunda takımın kimyasını doğru oluşturan çok beğendiğim, kanımca yakın zamanda A Milli Takımımızın başına geçecek başarılı koçları Erdem Can’ın büyük emeği var. (Maç içindeki davranışı pek hoş değil ve gereksizdi, zira maç kafa kafaya gidiyordu. Takımı ateşlemek için zaman zaman koçlar bu tip çıkışlarla teknik faul alırlar ancak burada böyle bir ortam yoktu. İşi çok abarttı ve çok doğru bir karar ile diskalifiye oldu. Umarım devamlı bu tip işler içinde olmaz.) Türk Telekom bu yapısı ve oynadığı basketbol ile özellikle EuroCup’ta finale kadar gidebilir diye düşünüyorum. İnşallah haklı çıkarım. Lig de ise play-off’ta daha konsantre ve kadro zenginliği olan rakipleri ile sonuna kadar şampiyonluk mücadelesi vereceklerdir. Bu arada maçı yöneten çok tecrübeli iki hakemin yanına 3. olarak verilen genç hakem kardeşimiz Berk Kurtulmuş’u çok beğendim. Çok cesur ve yerinde düdükler çaldı. İnşallah üstüne koyarak devam eder de iyi bir hakem kazanılmış olur.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X