Altan Kutucu
Altan Kutucu

Ligimiz artık kaliteli!

Köşe Yazısını Dinle

Geçen hafta içerisinde Bursa’da oynanan Frutti Extra Bursaspor-Pınar Karşıyaka erteleme maçı son zamanlarda izlediğim en güzel maç oldu. Maçta ne ararsan vardı. Bir play-off serisi sertliğinde üst düzey bir mücadele, muhteşem bir taraftar desteği, çok iyi seçilmiş yabancılar, süre alan ve takıma katkı veren Türk oyuncular, her iki takım da alkışı hak etti. Maçın bu şekilde oynanmasın da ufak tefek hatalarına rağmen hakemlerinde büyük katkısı oldu. Neresinden bakarsan bak maçı TV’den anlatan, yorumlayan dâhil her şey dört dörtlük idi. Harika bir maç izledim, hiç bitmesin istedim. Salon Atmosferi, oynadığı agresif basketbol, sempatik sponsoru ve mükemmel taraftarı ile bu maçı kazanan Frutti Extra Bursaspor play-off yapamazsa çok yazık olacak.

Gelelim ligimize; Bildiğiniz gibi son birkaç sezondur Avrupa’nın en iyi iki liginden biriyiz iddiası benim de hep eleştirdiğim altı boş bir söylem olarak kalıyordu. Şimdi nedenlerini tekrar saymaya gerek yok. Bunları hep yazdım, ancak bu sezon ligimiz hakikaten Avrupa’nın en iyi liglerinden biri oldu ve bu söylemin altı şimdi doldu. Avrupa’da oynan maçlarda takımlarımızın mücadelesi bizlere bu konuda ipuçları verirken, ligimizin zirvesinde bütçe olarak açık ara önde iki takımımız Fenerbahçe Beko ve Anadolu Efes bulunuyor, ancak onların bile altışar mağlubiyetleri var. Diğer yandan 3. ila 10. arasında 8 takım play-off veya iyi bir sıra kapma savaşı veriyor. Birbirlerine çok yakın galibiyet sayıları var. Kimin kimi yenebileceğini tahmin etmek çok zor, lig sonunda sıralama belki de üçlü veya dörtlü averaj hesaplarına kalacak. Kısıtlı bütçe ile çok başarılı Darüşşafaka, Güneydoğunun başarılı temsilcisi Gaziantep, yılların takımları KSK, BJK, son çıkışı ile Galatasaray, Bursa’dan Tofaş ve Bursaspor, Avrupa’da finale kalan Bahçeşehir Koleji bu mücadelenin içindeler. Bu güzel tabloda; başta kulüpler ve TBF olmak üzere ligi böyle seyredilir hale getiren ve organizasyon da emeği geçenleri kutlamak lazım, Maçlarda salonlar dolu, futbolu bile geçerek takım sporlarında en çok izlenen spor basketbol oldu.

Bu süreçte maalesef hakemlerimiz biraz geride kaldılar, kural hataları yapıldı. O kadar teknolojik imkânlara sahip olunmasına rağmen iyi değerlendirilemedi ya da abartılı şekilde kullanıldı, en önemlisi eğitim konusunda istenen seviye yakalanamadı. Geçtiğimiz hafta sonu çalınan çok hatalı bir düdük ile Semt77 Yalovaspor büyük ihtimalle küme düştü. Bundan sonraki maçlarda daha dikkatli yöneterek sonuçlara etki etmeden ligi bitirmek zorundalar.

Öte yandan, A Milli Takımın başına, şu anda ülkemizin en kariyerli ve başarılı antrenörü Ergin Ataman’ın getirilmesi, bu yetenekli jenerasyonu verimli şekilde kullanmak adına çok doğru bir karar oldu. O da basın toplantısında kendine yakışır biçimde çıtayı en yukarı koyarak madalya hedefini ortaya koydu. Euroleague ve milli maçların çakışması durumunda Ataman’ın iki tarafta takım çalıştırması (bence doğru model bu), son yıllarda uygulanan maç takvimleri değişmezse bazı sıkıntılar getirecek, umarım bunlara çözüm üretilir ve istenen katkı fazlasıyla alınır.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X