Altan Kutucu
Altan Kutucu

Liglerde ne var ne yok?

Avrupa basketbolunun kulüpler düzeyindeki en elit organizasyonu olan Euroleague’de 24. maçlar sonrasında Fenerbahçe BEKO, rüzgarı esmeye devam ediyor. Sarı lacivertliler, 21 galibiyetle kalan son 6 maç öncesi normal sezonu zirvede bitirmeye artık çok yakın. Arkadan gelen 19 galibiyetli CSKA Moskova ve 16 galibiyetli Real Madrid takipteler. Bu hafta İspanya’da oynanacak Real Madrid-Fenerbahçe maçını sarı lacivertliler kaybederse son haftalarda heyecan biraz daha artar. Aksi durumda normal sezonu temsilcimiz rahat lider tamamlar. Bu ligde en önemli çekişme Anadolu Efes-Barcelona arasındaki 4 ve 5. sıralar için yer kapma yarışı oluyor. Yine bu hafta İstanbul’da 15’er galibiyetli bu 2 takımın maçı var. Anadolu Efes kazanırsa play-off saha avantajı ve yıllar sonra 4’lü final için çok büyük bir adım atacak. Yani kısaca bu hafta bu 2 önemli maç adeta bir basketbol şöleni olacak… Sakın kaçırmayın diyorum.

Basketbol Süper Ligi’ne gelirsek hafta sonu Anadolu Efes-Fenerbahçe BEKO’yu yendi. Bu sonuçla 18 maç sonunda her iki takım zirvede 15’er galibiyet ile yer alıyorlar. Bu sene aralarında oynanan 6 maçta ise 3’e 3 eşitlikleri var ancak ligde ikili averaj Fenerbahçe’de. Şehrimizin başarılı temsilcisi TOFAŞ ise 13 galibiyet ile 3.sırada ve büyük bir sürpriz olmazsa play-off’a bu sıradan girecek gibi görünüyor. Bu hafta 4.sıraya yükselen Gaziantep takımını da bu istikrarı ve başarısı sebebiyle kutlamak lazım. Yine bu haftaki İstanbul Büyükşehir Belediyespor takımının aldığı Afyon Belediye galibiyeti düşecek tek takım olmama savaşında çok önemli bir galibiyet oldu.

TBL’de ise Bursaspor adım adım Süper Lig’e yaklaşıyor. 21 maç sonunda 18 galibiyet ile en yakın rakiplerine 3 ve 4 galibiyet fark atan Bursa takımımız için 2 yıldır kıyısından döndüğü Süper Lig artık hayal değil. Bu hafta 14 galibiyetli Düzce deplasmanından alacağı iyi bir sonuç sonrası artık Bursaspor için şampiyon diyebilecek kadar bu işin sonuna yaklaştılar.

Aynı ligde mücadele eden mütevazi ve sempatik takımımız Finalspor ise bu hafta yine alt sıralardan kurtulma savaşında rakiplerinden olan 6 galibiyetli Ankara DSİ’yi deplasmanda yenerek hayati bir galibiyet aldı. İki maçı da kazanmış olarak ikili averajda da üstünlüğü sağladı.  Edirne Belediyesi’nin büyük bir ihtimalle düştüğü bu ligde 2. takım olmama adına alınan bu 8. galibiyetin anlamı çok fazla. Bu hafta sonu Bursa’da oynanacak Karesi maçı ekstra bir galibiyet olarak bu takıma çok büyük ivme kazandıracağı gibi Bursaspor’a da büyük fayda sağlayacaktır. Bu hafta 6’şar galibiyetli Bandırma Kırmızı-Yalova Belediye maçı da düşme hattını çok yakından ilgilendiren çok önemli bir maç olacak.

Haftaya görüşmek üzere.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X