Altan Kutucu
Altan Kutucu

Milliler’in zor sınavı…

Köşe Yazısını Dinle

FIBA 2022 Avrupa Şampiyonası Elemeleri D Grubu’nda mücadele eden A Erkek Milli Takımımızın İsveç ve Hırvatistan müsabakaları İstanbul’un ev sahipliğinde Covid-19 nedeni ile fanus düzeninde gerçekleştirilecek. A Milli Takımımız 20 Şubat Cumartesi 17.00‘de İsveç ve 22 Şubat Pazartesi 20.00’de Hırvatistan ile karşılaşacak.

Açıklanan aday kadroda Alperen, Şehmuz, Furkan ve Sadık Emir Kabaca’dan oluşan bu sezonun flaş ekibi Beşiktaş Icrypex’li genç oyuncular dikkat çekiyor, özellikle NBA tarafından seçilecek oyuncuların başında gösterilen 2,08’lik 18 yaşındaki Alperen Şengün bu sezon ligimizdeki tüm istatistikleri altüst etti. Uzun yıllar Milli Takım’a hizmet edecek olan bu oyuncuların başarıları, camiayı çok üzen yakın zamanda kapısına kilit vurulan Bandırma Banvit organizasyonu ile başlayan bu altyapı modelinin Türk basketbolunun kurtuluşu olduğunu bir kez daha gündeme getirmiş oldu.

Grupta tek galibiyet ile sonuncu durumda olan Millilerimiz iki maçı da kazanırsa 3 takımın çıkacağı gruptan kesin çıkıyor. Ancak Hırvatistan maçının zorluğu ortada İsveç maçının yüzde yüz kazanılması gerek ama bu galibiyet yeterli olmayabilir.

Zira İsveç, Hollanda’yı yenerse bizim de Hırvatlar’a kaybetmemiz halinde 3 takım 2’şer galibiyet olur ve üçlü averaj hesapları devreye girer, bu hesapta durumumuz hiç parlak değil. İsveç maçını 10 sayı ve üstü farkla kazanabilirsek o zaman şansımız artar. NBA’de oynayan oyuncularımızın yer almadığı Shane Larkin’li Milli takımımız umarım gruptan çıkar ve basketbolumuza hiç yakışmayan bu süreç iyi bir şekilde sonuçlanır. Kısa süre önce göreve gelen Orhun Ene ve teknik kadrosuna bu iki maçta en iyi sonucu almaları dileğiyle başarılar diliyorum.

Bir tebrik de kadın basketbolcularımıza. Geçen hafta FIBA 2021 Kadınlar Avrupa Şampiyonası elemeleri tamamlandı. A Kadın Milli Takımımız 9 grup birincisinin yanında en iyi 5 grup ikincisi arasında yer alarak 17-27 Haziran tarihleri arasında İspanya ve Fransa’da düzenlenecek FIBA 2021 Kadınlar Avrupa Şampiyonası’na katılma hakkını elde etti.

Yine geçtiğimiz hafta Bursa temsilcimiz TOFAŞ’ın FIBA Şampiyonlar Ligi’ndeki play-off grubu belli olmuştu. I Grubu’ndaki temsilcimiz ligimiz ikincisi Pınar Karşıyaka, İtalya lig ikincisi Brindisi ve İsrail lig altıncısı Hapoel Holon ile 3 Mart’ta başlayacak maçlarda kapışacak. Bence Pınar Karşıyaka grupta bir adım önde görünüyor, TOFAŞ ve Brindisi ilk iki için zor bir mücadele içine girecekler ancak 3’lü averaja bile kalabilecek bir süreç olabilir. İsrail takımının evinde oynayacağı maçlar gruptaki sıralamada önemli rol oynayacak. Grup maçları sonunda TOFAŞ’ı 8’li finallerde görmek dileğiyle bol şanslar dilerim.

Tekrar görüşmek üzere…

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X