Altan Kutucu
Altan Kutucu

Mükemmel savunma…

Köşe Yazısını Dinle

Fenerbahçe Beko Euroleague’e adeta damgasını vurdu. Geçtiğimiz hafta İstanbul’da oynanan maçta lider Real Madrid’i ilk yarıda 17 sayı, 3 çeyrek sonunda 30 sayıda tutarak yeniyorsan buna sadece şapka çıkarılır.

Çok önemli oyuncuları sakat olan Fenerbahçe, son 5 maçını kazanarak play-off’a kalabilecek pozisyona geldi. Guduric’in öne çıkışı, Floyd’un artan katkısı, Henry’nin savaşçı kimliği, Djordjevic’in takımını hazırlama ve sakin kalarak oyuna dokunuşları ile Euroleague’de şu aralar Fenerbahçe rüzgârı esiyor.

Eğer Play-Off’a girilirse, sıra önemli değil rakibin işi hiç kolay olmayacak. İddialı takımlarda bir Fenerbahçe korkusu oluşturdular. Tabii o sıradaki Covid durumları, eksik ve sakat oyuncular, bu mücadelelerde etkin faktörler olacak.

Son şampiyon Anadolu Efes, bu sezon bir türlü istenen seviyeyi yakalayamadı. Moskova’da CSKA karşısında çok kritik bir maç aldılar ancak son maçta (kesinlikle daha iyi bir takım olduğumuz) Olympiakos’a uzatmada dramatik şekilde kaybederek play-off için çok riskli bir duruma geldiler. Bu gelinen noktada ayarları bozulan Ergin Ataman’ın geçenlerde oynanan Barcelona maçında seyirci ile girdiği diyalog Avrupa’nın vitrini olan ligde bu kariyere sahip bir koça hiç yakışmadı.

Hayretler içinde izledim. Rakibi olan koçlardan bu tip hareketlerin birazını bile yapanı hatırlamıyorum. Takımı sahada yalnız bırakması da takımı olumsuz etkiliyor. Artık teknik faul alarak takımı ateşlemek ya da hakemleri baskılamak eskilerde kaldı. Hakemler kimsenin gözünün yaşına bakmıyor. Her ne olursa olsun takımının başında olmalı. Yardımcısı Yakup Sekizkök’ü kutluyorum, bu süreçlerde sakin kalarak takımı iyi yönetti, artık bir takımın başında sorumluluk alma zamanının geldiğini görmüş olduk.

Bir başka harika sonuç da Şampiyonlar Ligi’nde TOFAŞ’tan geldi. İtalya’da Treviso’ya karşı 92-51 alınan galibiyet Türk takımlarının bu seviyelerde aldığı en farklı skorlardan biri, belki de en farklısıydı.

Grubunda 3’te 3 yapan TOFAŞ ilk 8 için çok önemli bir avantaj yakaladı. Ahmet Çakı’nın göreve gelmesi sonrası ocak ayının en başarılı takımı olmuşlardı. Son yapılan Tyler Ennis hamlesi de iyi netice vermiş görünüyor. Bugün, Bursa’da 20.30’da oynanacak Türkiye Kupası çeyrek finalinde Fenerbahçe Beko ile karşılaşacaklar. TOFAŞ seyirci avantajını kullanabilirse şanslar bana göre eşit. Bursalı basketbolseverler için bu maçı izlemek iyi bir fırsat.

Bu hafta Bitci Türkiye Kupası haftası. Geçen sene pandemi nedeni ile oynatılmayan kupanın 4’lü finali 18-20 Şubat’ta Bursa’da. Önce çeyrek finaller tek maç olarak ilk yazan takımın sahasında oynanacak. (keşke kura çekimi öncesi sunucuya format anlatılsaymış, eşleşmeler için ilk maçlar şunun sahasında oynanacak deyip durdu, sanki ikinci maçlar var gibi, orada bulunan yetkililerden bir uyarı da gelmedi) Bursa’daki maç dışında bugün; Gaziantep-Galatasaray Nef, Çarşamba Bahçeşehir- Daçka ve Anadolu Efes-Pınar Karşıyaka maçları oynanacak. Cuma günü Bursa’da; salı maçları galipleri ilk yarı finalde, çarşamba maçları galipleri, diğer yarı finalde kapışacaklar. Pazar günkü final ile kupa sahibini bulacak.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X