Altan Kutucu
Altan Kutucu

NBA çıldırdı…

Köşe Yazısını Dinle

22 Ocak akşamı NBA’de Philadelphia 76ers formasıyla San Antonio Spurs karşısında 70 sayı atan Joel Embiid, lig tarihine geçti. 76ers, karşılaşmadan 133-123’lük skorla galip ayrılırken, 76ers’ın yıldızı Joel Embiid’in 70 sayı, 18 ribaund ve 5 asistlik performansı ile NBA tarihinde 70 sayı barajını aşan dokuzuncu oyuncu olurken, kendi kariyerinin de rekorunu kırmış oldu.

Michael Jordan, 1990’da Chicago Bulls’un Cleveland Cavaliers maçında 69 sayı kaydetmiş 70 sayı barajını aşamamıştı. Öte yandan Minnesota Timberwolves forması giyen Karl-Anthony Towns da 62 sayılık performans göstererek aynı gece 2 basketbolcunun da 60 sayı barajını aşarak tarihe geçmesini sağladı.

46 yıl önce George Gervin ile David Thompson, 9 Nisan 1978’de bir gecede 60 sayı barajını aşan basketbolcular olarak tarihe geçmişti. Tam da bu sayı rekorları konuşulurken 26 Ocak’ta Atlanta Hawks ile Dallas Mavericks karşı karşıya geldi. Dallas karşılaşmadan 148-143’lük skorla galip ayrıldı. Luka Doncic karşılaşmada 25/33 saha içi isabetiyle attığı 73 sayı 10 ribaund, 7 asist ile NBA tarihine geçti. Doncic, NBA tarihinin en skorer 4. performansı ve ilk yarıda attığı 41 sayı ile bu alanda rekor kırarken, 70 sayı barajını geçen ilk Avrupalı oyuncu oldu.

Doncic’in 73 sayısı aynı zamanda Kobe Bryant’ın 81 sayılık performansından bu yana bir oyuncunun en fazla sayı attığı maç oldu. NBA’de gecenin bir diğer çılgın performansına imza atan isim Devin Booker oldu. Booker, takımı Phoenix’in Indiana karşısında sahadan 133-131 mağlup ayrıldığı karşılaşmada 62 sayı attı.

Şimdi bu durumu sorgularsak; bilindiği gibi NBA’de özellikle normal sezonda hiç savunma yapılmıyor, hoş zaten isteseniz de NBA yönetimi koyduğu kurallar ile yıldızlara hiç dokundurtmuyor. Dolayısıyla bu çılgın skorlar ortaya çıkıyor. Bana sorarsanız bu durum hoşuma gitmiyor, özellikle Euroligi ilgiyle izleyen biri olarak mesela Doncic’in bir Eurolig maçında bu skorları yapmasının imkânsız olduğunu, kemik seslerinin geldiği birazda aşırıya kaçan sertlikte savunmaya izin verilen Eurolig’de, (hatırlayın son Dünya şampiyonasında Doncic’i tabiri caizse sahada süründürmüşlerdi) oynanan basketbolun NBA ile tam ters olduğunu görüyoruz. Ben bu tip sert savunma olan basketbolu daha gerçekçi buluyor ve zevkle izliyorum. Bu bir tercih meselesi ancak NBA’deki shov işleri artık çılgınlık ile saçmalık arasında seviyelere gelmiş durumda. Öte yandan bana göre tüm zamanların en yetenekli Türk oyuncusu olan Alperen Şengün hepimizi gururlandıran NBA yolculuğunda eski Alman yıldız Dirk Nowitzki yolunda koşarak ilerliyor. NBA’de büyük heyecanla beklenen 2024 All-Star için oylama sona erdi ve ilk beşe seçilmeye hak kazanan yıldızlar ve takım kaptanları belli oldu.

Alperen Şengün, Batı Konferansı uzunları ve forvetleri arasında 1 milyon 821 bin 202 oyla 5. sırada yer aldı ve ilk 5’e giremedi. All-Star’a katılacak olan diğer oyuncuları 1 Şubat günü takımların koçları açıklayacak.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X