Altan Kutucu
Altan Kutucu

O sene bu sene mi?

Köşe Yazısını Dinle

1991 yılında PTT adıyla basketbol şubesini açan kulüp 1996 senesinde Türk Telekom adını aldı. 2000’li yıllardan itibaren her zaman iyi oyuncuları olan, iddialı kurulan ve hep yüksek bütçesi olan bir kulüp oldu ancak sadece 2008 yılında Oyak Renault’u yenerek kazanılan bir Türkiye Kupası ve aynı sezon sonunda Fenerbahçe’ye karşı kazanılan Cumhurbaşkanlığı Kupası başarıları var.

Ancak hedefleri göz önüne alınınca büyük bir hayal kırıklığı ve başarısız sezonlar aklımıza geliyor. Ama bu sene öyle olmadı. Obradovic’in uzun zaman yardımcılığını yapan ve geçtiğimiz sezonu NBA’de asistanlık yaparak geçiren Erdem Can’ın koçluğa getirilmesi, belki de bir dönüm noktası oldu. İyi kadro mühendisliği ile ABD’li Taylor’a emanet edilen 1 numara, 2 numara da Grant, 3 numara da Sestina, Pivot olarak genç bir uzun Jones, skorer Fransız Bouteille, Türk oyuncu olarak bir çıkış içinde olan Erkan Yılmaz, yine katkı veren Berk, Rıdvan ve diğer oyuncular ile kendini çok geliştirmiş ve çok büyük hedefleri olan koçları Erdem Can idaresinde mükemmel bir başlangıç yaparak yenilgisiz Fenerbahçe Beko’yu İstanbul’da 82-75 yenerek aynı puan da averaj ile ligin zirvesinde ikinci olarak oturdular.

Ligde aldıkları tek yenilgiyi ise Frutti Extra Bursaspor’dan almışlardı. EuroCup’ta ise grubunda son maçında sahasında Gran Canaria karşısında kaybedince ilk 4 takım 5’er galibiyet ile sıralanmış oldu ve orada da iddialı olarak averaj ile üçüncü sırada yer alan ekip, bu kadar kısa sürede çok yol alarak acaba o sene bu senemi? Sorusunu basketbol çevrelerine sordurmaya başladı.

Ülkemiz basketbolu için yeni bir Koç’un gümbür gümbür geliyor olması ve yılların, genellikle hayal kırıklığı yaşayan kulübü Türk Telekom’u bu tercihleri için kutluyorum. Bizim gençliğimiz de Ankara takımları tüm ligleri domine eder, hafta sonları tüm gün maçlar olur ve en iyi basketbolcular ve basketbol adamları hep Ankara’dan çıkardı.

Sonra ekonomik koşulların zorlaşması merkezin İstanbul’a kaymasına sebep oldu ve Ankara yıllarca eski günlerini arar oldu. Bu sezonki bu Telekom çıkışının Ankara’ya, dolayısıyla Türk basketboluna yeni bir heyecan getirebileceği ihtimali bile çok güzel. Bu sene belki olamayabilir, zira çok büyük bütçeli ve geniş kadrolu iki takımımız olduğu lig de özellikle play-off mücadelesi, geniş kadrolu takımların avantajlarının ortaya çıkacağı bir yer ama bizlere bu heyecanı şimdiden hissettiren Türk Telekom takımını büyük bir zevkle izlemeye devam edeceğim.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X