Altan Kutucu
Altan Kutucu

Olacak iş değil…

Köşe Yazısını Dinle

Cumartesi günü, uzun zaman sonra epey kalabalık bir seyirci önünde oynanan müsabakada Tofaş, Galatasaray karşısında 16 sayı geriye düştüğü maçta mucizevi şekilde bir geri döndü… Ancak, son 38 saniyeye 3 sayı önde girmesine rağmen, 2 takım faulü yapma hakkı varken çok amatörce oynayarak, maçın oyuncusu Tyrus McGee’ye atışsız bir faul yapamayıp yediği 3’lük ve son topta da aynı oyuncunun basketi ile 83-81 kaybederek işi iyice zora soktu. (Burada ben Koç’u çok suçlamam. Bu seviyede oyuncuların Koç’a gerek kalmadan bu kararları vermesi gerek maçı buraya kadar getiren McGee’nin bu topları kullanacağını maçı büyük bir heyecanla izlediğimiz 8 yaşındaki torunum Alp bile biliyordu.)

Zira ligin boyu kısaldı ve takım oyun olarak hiç umut vermiyor. Her zaman yazdığım gibi, çok uzun senelerdir seyrettiğim en zayıf, en kimyası olmayan takım olarak ligde kalan son 9 maçı nasıl oynayacakları hakkında kimsenin fikri yok.

Koç Orhun Ene’nin işi çok ama çok zor. Uzun pozisyonunda büyük sıkıntılar var. Senegal’li Toure sadece smaç yaparak takımın hücum organizasyonlarına katkı veremiyor. Rakip savunmalar bu yüzden dışarıya baskıyı arttırdıkları için dış oyuncular boş atış bulmakta çok zorlanıyorlar. Tecrübeli ve buraları çok iyi oynayabilecek Milaknis, maç boyunca tek bir boş atış bulamadı. Ene’nin muhakkak ona bu atışları bulduracak oyunlar oynatması lazım. Kendi yetiştirdiği Muhsin’i bırakmasalar bile şimdi en az 3 galibiyet fazla almışlardı.

Manisa’ya karşı 2 galibiyet avantajı varken, Konya’ya ikili averajda gerideler. Kalan maçlarda Gaziantep ve Aliağa deplasmanları çok ama çok önemli. Başka maçlara bakmadan alınacak bu iki maç ve evde oynanacak Daçka ile Bahçeşehir galibiyetleri bu kâbus gibi sezonun en azından dersler çıkararak kayıpsız bitmesini sağlar.

Diğer maçları hiç düşünmeden sadece bu 4 maça odaklanılmalı. Diğer maçlar çok daha iyi takımlarla o maçlardan alınacak 1 galibiyet bile çok çok ekstra olur fakat dediğim 4 maçta alınacak mağlubiyetler ise geri dönülmeyecek durumları doğurur.

Yeni transferler; Manek ve Doyle’nin ikinci maçları oldu ve olumlu sinyaller verdiler. Ancak takımın en fazla sayı atan oyuncusu Rob Gray’in kadroya alınmaması zaten sırat köprüsünde giden takımın durumunu nasıl etkileyecek belli değil ve muhtemel bir sorun.

Takımın bu zor pozisyonunda kadrodaki genç oyunculardan katkı beklemek biraz iyimserlik olur ki, zaten bu katkıyı vermiyorlar. Bu da çok doğal ancak Berk, Ennis gibi tecrübeli oyuncuların daha fazla sorumluluk alarak takımı bu girdaptan çıkaracak oyunları oynamaları önemli. Maçın son çeyreğindeki savunma çok iyiydi. Bunu tüm maça yayarlarsa bu belirttiğim hedef 4 maçı kazanmak çok daha kolay hale gelebilir.

Tekrar görüşmek üzere…

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X