Altan Kutucu
Altan Kutucu

Olmadı! Hiç Yakışmadı…

Geçtiğimiz günlerde Basketbol Federasyonu Başkanı gündeme dair açıklamalarda bulundu ve tabiri caizse tam anlamıyla işi batırdı. Bilindiği gibi pandemi yüzünden geçen sezonun ‘Beyaz Sezon’ ilan edilmesinin ardından bu yılki takımlar, katılanlar, çekilenler ve yerine alınan takımlarımız oldu. Ama en sonunda ligden çekilen Bandırma Basket yerine Denizli Merkez Efendi basket takımının alınması konusu gündeme geldi. Zamanında yükümlülüklerin yapılmaması gerekçe gösterilerek ligin bir takım eksik 15 takım ile oynanacağı açıklanınca ortalık karıştı. Denizli ekibi verilen sürenin kısalığından dert yanarken, Federasyon tarafı devamlı diyalog halinde kalarak yol gösterildiği ancak istenenlerin yapılması için bir çaba gösterilmediğini iddia etti.

Bunlar işin teknik detayları ve prosedürü ancak diğer yandan başkanın yaptığı açıklamalarda Denizli takımının idarecilerini beceriksizlikle suçlamak, basketbol ile ilgili herkesin merakla takip ettiği büyük fedakârlıklar ile ayakta kalan eski hakemimiz Necip Kapanlı’nın Basket Faul adlı sitesini üstü kapalı ahlaksızlık ile itham etmek, eski Milli takım ve şu anda Anadolu Efes’in başarılı çalıştırıcısı Ergin Ataman ile en demokratik hakkı olan eleştiri hakkını kullandığı konuşmalar üzerinden polemiğe girmek ve ona karşı alaycı konuşmalarda bulunmak hiç olmadı. Bir Federasyon başkanına yakışmadı. Kaldı ki, hadi başkan sinirlerine hakim olamadı ve bu çıkışı yapmak için oraya oturdu, ekibinde bu işlerin içinden gelmiş, tecrübeli arkadaşlarının bu tip bir polemiğe girilmemesi konusunda kendisini uyarması ve frenlemesi gerekirdi.

En son aklıma şu seçenek geliyor; Başkan gemileri yaktı ve artık bu işe devam etmeyecek, gider ayak sinirlendiği veya rahatsız olduğu kişilere ağzına geleni söyledi ve ‘ne olacaksa’ olsun dedi. Zira devlet kanadından rahatsızlıklar olduğu, seçim yılı olan bu yıl da federasyonun değişeceği ancak olimpiyatların ertelenmesi sonrası işlerin belirsiz olduğu gibi daha birçok konu dillendiriliyor. Her ne olursa olsun bir federasyonun üst düzey yöneticileri ve özellikle başkanı bu liglerde yer alan bir takımın idarecileri için beceriksizler diyemez. Bu makamlar ağlama ya da bu üslupla konuşulacak yerler değil. Daha itidal içinde sorunlara çözümcül yaklaşılan ve son sözün söylenirken bin dereden su getirilerek ve tartarak söylenmesi gereken yerlerdir. Kaldı ki, adı geçen sitede Federasyon’un ve başkanın icraatlarının beğenildiği bir çok yazı da yer almış idi. Bu siteye yapılan bu ahlaksızlık yakıştırması, bu sitede haberleri yer alan tüm spor kulüpleri, oyuncuları, idarecileri ve camialarına karşı çok büyük bir ayıptır.

Sonuç olarak ligin bir eksik takımla oynanmasının zararları geçtiğimiz yıllarda tecrübe edilmişken buna izin vermeyip ya süre uzatımı veya diğer bir takım ile yani ne gerekiyorsa yapılması çekilen ve her kesimin üzüldüğü Bandırma organizasyonunu bu işe devam etmesinin sağlanması bu federasyonun esas görevi olmalı idi. Bu arada Denizli’nin tahkim süreci devam ediyor ve alınacak karar merakla beklenmekte. Kanımca Federasyon Başkanı’nın acil olarak çıkıp hem bu site yönetiminden, hem Denizlili yöneticilerden, hem de Ergin Ataman’dan özür dilemesi en doğru ve yakışan hareket tarzı olacaktır.

Tekrar görüşmek üzere…

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X