Altan Kutucu
Altan Kutucu

Önemli galibiyetler haftası…

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi, devrenin son haftasındaki önemli karşılaşmada Tofaş, Beşiktaş Sompo Japan’u yenerek ilkyarıyı, Fenerbahçe BEKO ve Anadolu Efes’in ardından 3. sırada tamamladı. Ligin ilkyarısındaki sıralamaya göre 13-17 Şubat tarihinde Ankara’da oynanacak Türkiye Kupası’nda, 6. sıradaki Beşiktaş Sompo Japon ile eşleşmiş oldu. Tur atlaması halinde halinde yarıfinalde Anadolu Efes-Gaziantep galibiyle karşılaşacak.

Maça gelirsek;

Karşılaşmaya çok kötü bir başlangıç yapan Tofaş, ilk 7 üçlük atışta isabet (maç boyu 4/17) bulamazken, Beşiktaş potaya giden oyuncuları ile farkı 10 sayıya kadar çıkardı. Ancak, seyircinin de desteği ile çabuk toparlanan Tofaş, 31-12’lik 2. çeyrek skoru ile Beşiktaş’ı adeta imha ederek devreyi 47-29 önde kapattı. Maç boyunca 2 kez 18 sayıya çıkan fark, son çeyrekte 5 sayıya (75-70) inmesine rağmen Tofaş bu önemli maçı  89-79 kazanmasını bildi. Tofaş’ta, Garret 16 sayı 8 asist, Mejia 16 sayı, Elegar 14 sayı ve Weems eski takımına karşı 11 sayı, 7 ribaund ile öne çıkan oyuncular oldular. Türk oyunculardan gelen toplam 23 sayılık katkı çok önemliydi. Beşiktaş’ta ise 4 yabancı oyuncunun öne çıktığı ve toplam 57 sayılık performansları galibiyete için yeterli olmadı.

Mükemmel Bursaspor…

TBL’de, Bursaspor ligin lideri Karesispor’u müthiş konsantre başladığı maçta çok iyi bir oyunla 86-65 mağlup ederek liderliğe yükseldi. Billindiği gibi normal sezon bitiminde ligi 1. bitiren takım direkt olarak Süper Lige yükseleceğinden, maçın önemi çok büyüktü. Zaman zaman 30 sayılara kadar çıkan ve sonunda alınan 21 sayılık fark ligin bitiminde ikili averaj düşünüldüğünde iyi bir avantaj elde edildi. Bu maça kadar 102 sayı ortalama ile oynayan Karesispor’u 65 sayıda tutan Bursaspor’da: Can 20 sayı, 7 ribaund ve Recep 19 sayı ile öne çıkan oyuncular olurken diğer tüm oyunculardan gelen katkı, takımı maça bu kadar iyi hazırlayan başta koç Arda Vekiloğlu ile ekibini de kutlamak lazım. Karesispor’da çok başarılı bir sezon geçiren Hazer’in 17 sayı 9 ribaund ve Ümit’in 12 sayı 8 ribaundluk  performansları sadece farkın daha da artmasını önledi. Ligin ilkyarısı bu hafta oynanacak maçlar ile sona erecek. Bursaspor’un deplasmanda oynayacağı Sigortam Net İTÜ maçı çok kritik. Kazanılması halinde devre lider olarak bitirilip Süper Lig yolunda çok önemli bir engel daha geçilmiş olacak. Bu arada salonu tamamen dolduran ve bir o kadar da dışarıda kalan Bursaspor taraftarına da helal olsun demekten başka bir söz bulamıyorum. Bu taraftar takım için büyük bir güç.

Haftaya görüşmek üzere…

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X