Altan Kutucu
Altan Kutucu

Oyuncular Birliği ödüllerini verdi…

Köşe Yazısını Dinle

Gürcü yıldız Tornike Shangelia’nın başkanlığını yaptığı EuroLeague Oyuncular Birliği (ELPA) geçtiğimiz günlerde geride kalan sezonun en iyilerini açıkladı. 9 farklı kategoride verilen ödüller şöyle:

En Saygı Duyulan Oyuncu ödülüne geçtiğimiz sezon olduğu gibi bu yıl da Milano’dan Kyle Hines layık görüldü. ELPA’dan yapılan açıklamada, “Saha içi ve dışında en çok saygı duyulan, gerçek bir rol model olan oyuncu” denildi.

ALBA Berlin’in tecrübeli ismi Luka Sikma, meslektaşlarının oylarıyla Fair Play ödülünü “Sahada örnek hareketler sergileyen adil, oyunun ruhunu destekleyen bir oyuncu” ifadeleri ile kazandı.

Unics Kazan’ın ligde oynayabildiği süreçte en önemli oyuncusu John Brown; hem En İyi Çaylak Oyuncu hem de En İyi Savunmacı seçilerek büyük bir başarıya imza attı.

Baskı altında da olsa her zaman en iyi performansını sahaya yansıtan, iki sene üst üste EuroLeague’de mutlu sona ulaşan ve Final Four MVP’si seçilen Anadolu Efes’in yıldızı Vasilije Micic, En Clutch Oyuncu (el yakan topları yüzdeli kullanan) ödülünü kazanan isim oldu.

En İyi 6. Adam ödülünü ise geçen sene olduğu gibi Will Clyburn aldı. Maçların yarısından fazlasında kenardan gelen ve takımın oyununa en belirgin katkıyı veren Clyburn, CSKA Moskova kariyerini noktalayarak Anadolu Efes’in yeni transferi oldu.

ELPA tarafından En Çok Gelişme Gösteren Oyuncu ödülü, Barcelona’nın oyun kurucusu Nicolas Laprovittola’ya verildi. Geçtiğimiz sene bu ödül, bu sezon Fenerbahçe’ye hayal kırıklığı yaşatan Achille Polonara ya gitmişti. ELPA, sezonun En İyi Genç Oyuncusu ödülünü tıpkı geçtiğimiz sezon olduğu gibi Barcelona’nın genç oyun kurucusu Rokas Jokubaitis’e verdi.

Son olarak ise kısa süreli NBA serüveninin ardından Monaco ile EuroLeague sahnesine geri dönüş yapan Mike James, bu yıl göstermiş olduğu dominant performansla sezonun En Değerli Oyuncusu (MVP) seçildi.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X