Altan Kutucu
Altan Kutucu

Pandemi gölgesinde ligler…

NBA’de yeni sezon bugün başlıyor. (22 Aralık’ta başladı.) Normal sezonda 72 maç oynanacak. NBA yönetiminin yeni başlayacak sezon öncesi ligde yer alan 30 takımın her birine pandemi nedeniyle uğradıkları, uğrayacakları finansal zararları azaltmak adına kurumsal yatırımcılara toplam 900 milyon $ değerinde hisse sattığı ve elde edilen gelirin de takımlara 30’ar milyon dolar olarak dağıtıldığı belirtildi. NBA yönetimi TV anlaşmalarını korumak adına yeni bir kural getirerek takımların ulusal kanallarda yayınlanacak maçlarında yıldız oyuncularını dinlendirmelerinin önüne geçebilmek adına yeni bir ceza getirdi, buna uymayan takımlar 100 bin dolar ceza ödeyecek.

2021 yılında Almanya’nın Köln kentinde oynanacak 4’lü final yolunda pandemi izin verdikçe oynanan ve özellikle temsilcilerimizin kötü başlangıç yaptıkları Euroleague’de 15. hafta sonunda CSKA Moskova 12 galibiyetle lider durumda, 2. sırada 11 galibiyetle Barcelona, 3 ve 4. sırada Bayern Münih ve Real Madrid 10’ar galibiyetle geliyorlar. Geçen senenin flaş ekibi Anadolu Efes kadrosunu koruduğu halde bir türlü istikrarı yakalayamadığı ligde 7 maç kazandı ve 10. sırada. Son hafta CSKA Moskova deplasmanında uğradı 35 sayılık hezimet tam bir facia idi. Başarılı koç Ergin Ataman da bu sezon formda gözükmüyor, bu iyi kadrosu ile bir an evvel toparlanıp üst sıralara doğru bir atak yapması beklenen takımın o ışığı verdiğini söylemek şimdilik zor. 5 sezonda 4 kez Final-Four oynayan Fenerbahçe BEKO bu sezonki bütçe küçültme ve kadro değişimi hamlesi sonrası tam bir hayal kırıklığı yarattı. Önüne gelen takımdan fark yiyen ve ne yaptığı belli olmayan bir görüntü içerisinde ligde 5 galibiyet ile sondan 2. sırada olan, ileriye dönük hiçbir olumlu sinyal göstermeyen ekibe en son olarak çok fazla bir katkı vereceğini düşünmediğim Marko Guduric takviyesi geldi. Bana göre esas takviyenin pota altı ve oyun kurucu pozisyonuna olması gerekiyordu. Tahmin edildiği gibi yeni koç Kokoskov’un ilk Avrupa tecrübesi olan bu sezon da bu yaşananların bir bölümü makul karşılanabilir ancak bu kadar dibe vurulacağı ve mücadele etmeyen, hemen teslim olan bir takıma dönüşüleceğini kimse tahmin etmiyordu. Bu arada; yakın zamanda Genel Menajer Gherardini’nin sezon başında Jasikevicius ile konuşmuştuk ama maalesef olmadı demeci de şimdiki koç’tan pek memnun olunmadığı ve arkasında durulmadığı izlenimi yarattı.

Yine pandemi nedeniyle pek çok maçın ertelendiği ve her hafta bir çok pozitif vaka ile karşılaştığımız, takımların maç sayılarının farklı olduğu ING Basketbol Süper Ligi’nde maç fazlası ile Fenerbahçe Beko lider, Anadolu Efes yenilgisiz ve maç eksiğiyle 2. durumda, Euroleague’de bu kadar istikrarsız, formsuz ve kötü giden takımlarımızın ligimizde rahatça zirvede olmaları ligimizde oynanan basketbol kalitesinin ne seviyede olduğun açık bir göstergesi. 3. sıradaki Pınar KSK ve 4. sırada olan Türk Telekom diğer başarılı kulüpler. 13 hafta sonunda hayal kırıklığı ise Galatasaray ve TOFAŞ takımları olarak görünüyor. Frutti Extra Bursaspor ise sezon başında yaptığı yanlış kadro ve teknik ekip seçimi ile bir türlü yakalayamadığı ivme sonucunda maalesef ligin son sırasında yer alıyor. Son haftaların çıkışa geçen ligin en sempatik takımı gençlerin sonsuz şans bulduğu Beşiktaş’ı bu stratejileri için canı gönülden kutluyor ve destekliyorum.

Tekrar görüşmek üzere…

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X