Altan Kutucu
Altan Kutucu

Şampiyon olamayanlar…

Köşe Yazısını Dinle

1946’dan bu yana önce ABA, sonrasında NBA yıllarca takım değişiklikleri yaşadı. Eski takımlar kapatıldı ya da şehir değiştirdi. Bu yazıda güncel takımlar arasında NBA şampiyonluğuna ulaşamayan takımlar hangileri bir bakalım.

Indiana Pacers: 45 sezon NBA ve 9 sezon ABA daki Pacers; Reggie Miller, Dale Davis, Rik Smits, Billy Knight ve Paul George gibi efsane isimleri kadrosunda bulundurdu. ABA’da 3 kez şampiyon oldu, ancak NBA döneminde hiç şampiyon olamadı. Miller önderliğinde 2000 yılında finale çıksalar da, Lakers’a karşı kaybettiler.

Charlotte Hornets: Eski ismi Charlotte Bobcats ve takım sahibi Michael Jordan olan Hornets’ın yüzü hiç gülmedi. 31 sezonluk NBA serüvenlerinde 10 kez Play-off yaptılar. Muggsy Bogues, Dell Curry, Alonzo Mourning, Gerald Wallace gibi iyi oyunculara rağmen şampiyonluk kazanamadılar.

Brooklyn Nets: New Jersey Nets, New York Nets, New Jersey Americans gibi çeşitli isimlerle bu liglerde oynayan takım. 45 sezon NBA, 9 sezon ABA, 22 kez NBA Play-off’u ve 7 kez ABA Play-offu yaptı. ABA’da 2 kupa aldılar. Julius Erving, Jason Kidd, Buck Williams, Vince Carter gibi harika isimler bu takımda forma giydi, ancak bir NBA şampiyonluğu elde edemediler.

Memphis Grizzlies:  Listenin en genç takımlarından biri, 26 sezonluk NBA sezonlarında, Vancouver Grizzlies ismiyle de bulunan takım 11 kez Play-off yapsa da en çok ilerleyebildikleri nokta 2013’te batı finali oldu ancak Spurs tarafından süpürüldü. Marc Gasol, Pau Gasol, Zach Randolph, Mike Miller ve Tony Allen gibi isimlerin yer aldığı takımın, kader yüzüne hiç gülmedi.

Oklahoma City Thunder: Seattle Supersonics takımının yerini alan takımda; Gary Payton, Kevin Durant, Russell Westbrook, James Harden, Serge Ibaka ve Shawn Kemp gibi süper isimler oynadı. İki takımın tarihi boyunca 54 yıllık serüvende 32 kez Play-off yaptılar. Ancak OKC ismiyle şampiyonluk elde edemediler.

Utah Jazz: Normal sezonda harikalar yaratan ve daha önce New Orleans Jazz olarak ligde bulunan NBA’in en esaslı takımlarından biri olan Utah Jazz, 47 sezonda 30 kez Play-off yaşadı. Karl Malone, John Stockton, Adrian Dantley, Rudy Gobert ve Mehmet Okur gibi isimleri oynatan Jazz hiç şampiyonluk yaşayamadı. Kupaya en yakın olduğu zamanlarda hep Michael Jordan’a takıldı.

Phoenix Suns: NBA’de Steve Nash, Larry Nance, Charles Barkley ve Kevin Johnson gibi efsanelerin oynadığı, 53 sezonda 30 kez Play-off yaşayan Suns, en son 2021 finalinde Devin Booker, Chris Paul ve Deandre Ayton ile Milwaukee Bucks karşısında yine kupaya ulaşamadı.

Orlando Magic: 90’larda NBA’nın en güçlü kadrolarından biri olan Magic 32 sezon geçmişlerinde 16 kez Play-off’a çıktılar. Dwight Howard, Nikola Vucevic Shaquille O’Neal, Tracy McGrady, Penny Hardaway, Horace Grant, Hidayet Türkoğlu gibi oyuncuların oynadığı takım 1995’te Shaquille O’Neal, Penny Hardaway ikilisi ile final görmüş olsa da, Hakeem Olajuwon’lu Rockets tarafından süpürüldüler. Sonrasında 2009 yılında, Dwight Howard’ın en iyi olduğu dönemde, Lakers ile eşleşti ancak kupayı Lakers’a kaptırdı.

Denver Nuggets: 54 sezonluk NBA&ABA sezonlarında 36 kez Play-off yaptılar. 27’si NBA, 9’u ABA olmak üzere hiçbirinde şampiyon olamadılar. Daha önce Denver Rockets, Denver Larks ismiyle de anılan takımın kadrolarında Alex English, Nikola Jokic, David Thompson, Carmelo Anthony, Dikembe Mutombo gibi isimler yer aldı.

Minnesota Timberwolves: 32 sezonda, 9 kez Play-off oynasalar da maalesef hiç final yapamadılar. En fazla ilerledikleri nokta, Kevin Garnett’li 2004 Batı Konferansı Finalleri oldu.

Los Angeles Clippers: Daha önce ligde Buffalo Braves ve San Diego Clippers isimleriyle 51 sezon ligde bulunup 16 kez Play-off yaptılar ancak şampiyon olamadılar.

New Orleans Pelicans: Daha önceleri, New Orleans Hornets, Oklahoma City Hornets olarak 2002’de lige katılan Pelicans, 19 sezonda 7 kez Play-off’a kaldı, ancak kupa alamadı.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X