Altan Kutucu
Altan Kutucu

Şampiyonlar ligi yükseliyor…

Geçtiğimiz günlerde ülkemizde ve Eurolig’de Koronavirüs yüzünden beyaz sezon ilan edilmişti. FİBA ise Mart-Mayıs 2020 arası oynanması gereken maçları eylül sonu ekim başı oynatacağını açıklamıştı. Bu kararlar sonrası enteresan gelişmeler oldu. FİBA’nın ULEB ile rekabeti neticesinde Şampiyonlar Ligi’ne verdiği önemi arttırarak katılan kulüplere ekonomik olarak Eurocup’ın 4 katı paylar vermesi ortalığı karıştırmışa benziyor. (şu aşamada Eurocup’a katılmanın tek avantajı şampiyon olanın Eurolig de oynama hakkı elde etmesi) İlk etapta ülkemizden geçtiğimiz yıllarda Eurocup’ı kazanan Galatasaray ve Darüşşafaka Tekfen ile bu kupanın başarılı takımı Tofaş FİBA Şampiyonlar Ligi’ni tercih ettiler. Bu takımlara Pınar Karşıyaka katılacak, bir ihtimal Türk Telekom bile alınabilir.

Basketbol Şampiyonlar Ligi’nin, Avrupa’da yükselen bir ivmesi olduğu ve ortaya koyduğu iş planı ve sportif kriterleriyle çok kısa sürede Avrupa basketbolunun liderliğine aday olup birkaç yıla kadar Eurolig’e rakip duruma gelebileceği konuşulmaya başlandı. Zira milli maçlar ile Eurolig maçlarının çakışması hem oyuncular hem de kulüpleri zor durumlara sokuyor, seyircilerde bu durumdan hoşnut değiller. Milli maçların FİBA tarafından organize edilmesi bu sıkıntıların FİBA’nın organizasyonlarında ortadan kalkacağı ve üstüne üstlük ekonomik katkı da artınca kulüplerin bu tarafa kayacağı öngörülen bir durum. Ayrıca Eurolig’e göre en önemli fark yerel liglerdeki sıralamaların dikkate alınması. FİBA özellikle İspanya ve Türkiye liginden gelecek takımlara ligdeki sıralamalarına göre yüksek bonuslar  vererek kendi organizasyonlarına katılmaya zorluyor.

Şehrimizin gururu Tofaşa gelirsek; 5 yıldır başarılı işlere imza atan Koç Orhun Ene ve ekibi ile 1 yıl daha devam edilecek. Bu kadar sene çalışılan ve başarılı bir ekip ile 1 yıl kontrat pek sağlıklı bir birliktelik gibi görünmüyor, oluşan zorunlu şartlarda her iki tarafın ileriyi görememelerinden dolayı yapılan bir tercih gibi duruyor. Doğal olarak bütçe de epeyce düşecek. Yarım kalan sezonun en iyi çıkış yapan oyuncusu Muhsin Yaşar ile 2 yıl daha anlaşıldı. Bu her iki taraf için özellikle Muhsin için çok doğru bir karar oldu. Tecrübeli Barış Ermiş ile teşekkür ederek yollar ayrıldı. Diğer Türk oyuncuların kontratları devam ediyor. Son olarak NCAA Minnesota Üniversitesinden 1996 doğumlu 2.06 boyunda uzun forvet Alihan Demir transfer edildi. Yabancı oyuncularda ise Tarık Phillip ve Devin Williams için temmuz ayı bekleniyor. Duruma göre devam edilebilir, büyük hayal kırıklığı yaratan Matt Lojeski ve diğer yabancılar ile yollar ayrıldı, yaşı epeyce ilerlemiş Samuel Mejihanın basketbolu bırakması gündemde, diğer yabancı kontenjanlarına oyuncu bakılıyor. Bu yeni oluşumun Türk basketboluna ve Tofaş’a hayırlı olması dileğiyle.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X