Altan Kutucu
Altan Kutucu

Sanal seyirci…

31 Temmuz’da tekrar başlayan NBA’in yeni formatında 22 takım mücadele ediyor, 8 normal sezon maçının ardından play-off maçları oynanacak ve 12 Ekim’de sezon sona erecek.

NBA hayranları bu maçlara Microsoft Teams uygulaması üzerinden sanal olarak katılabiliyor. Geçtiğimiz mart ayından itibaren birçok spor organizasyonunda olduğu gibi maçları askıya alma kararı alan NBA yönetimi iddialı bir sistem ile gündemde. NBA, birçok basketbolseverin heyecanla takip ettiği Dünya üzerinde oldukça fazla izleyici sayısına sahip bir organizasyon, Koronavirüs nedeniyle bir süredir NBA maçlarının yapılamaması ise hayranlarını bir hayli üzmüştü. 31 Temmuz’da maçların yeniden başlamasıyla biten NBA hasreti, yeni bir sistemle izleyicilerinin karşısına çıktı. Koronavirüs nedeni ile Dünya üzerinde birçok spor müsabakalarında olduğu gibi NBA maçlarının da seyircisiz oynanmasına karar verildi. Alınan karara göre karşılaşmalar hiçbir izleyicinin yer almayacağı 2020 NBA Bubble Orlando, Florida’daki Walt Disney World Resort’un içindeki ESPN Wide World of Sports Complex’de oynanıyor. Fanus anlamına gelen ‘bubble‘ kelimesi aslında tüm oyuncular, takım ve lig yetkililerinin Orlando’daki Walt Disney World’e toplanmış olmaları ve dışarıdan enfekte olmadıkları garanti edilmiş kişilerin zorunlu durumlar dışında kamp bölgesine girememelerinden kaynaklı kullanılıyor. Bu süreçte hiç pozitif vaka çıkmaması ve NBA yönetiminin bu organizasyona 150 milyon dolar harcaması çok önemli.

NBA Sanal Seyirci Sistemi şöyle işliyor: NBA yetkilileri tarafından yapılan açıklama ise karşılaşmalara yeni bir seyirci kavramı getiriyor. Yapılan açıklamada NBA ve Microsoft arasında ortak bir çalışmanın yapıldığı ve maçlara sanal seyirci olarak katılmanın mümkün olacağı aktarıldı. Microsoft Teams uygulaması ile stantlara sanal seyirc

iler konulacağı ve maçların seyirci atmosferinden mahrum kalmayacağı açıklandı. Maçların yapılacağı sahaya, sahanın üç yanını kapsayacak şekilde yerleştirilen 5,2 metre uzunluğundaki dev ekranlar sayesinde seyircilerin görüntüleri bu ekranlardan veriliyor.

Bu ekranlar Microsoft Teams uygulaması içerisinden Together modunu kullanan insanların ekranlarda görünmesini sağlıyor. Teams uygulaması için bahsi geçen Together modu kullanıcıların toplu halde bir odada oturduğunu simüle etmek için kullanılıyor. Uygulama yardımı ile kullanıcılar sanal stantlarda oturuyor olarak gösterilecek ve sanal seyirci sistemi hayata geçirilecek. Yeni sistemin en güzel yanı ise sanal seyircilerin seslerinin hem sahaya hem de maçı ekranlardan izleyen seyircilere verilecek olması. Şimdilik bir maç için 320 kişiye kadar olanak sağlayan sistemin duruma göre kişi sayısında artışa gidebileceği belirtiliyor.

Tekrar görüşmek üzere…

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X