Altan Kutucu
Altan Kutucu

Sezon başı bizimkiler…

Köşe Yazısını Dinle

Yeni sezon başladı, Bursa’yı en üst liglerde temsil eden takımlarımıza bir göz atalım;

Frutti Extra Bursaspor kaldığı yerden hatta üstüne koyarak devam ediyor. Geçtiğimiz sezon final oynadığı Eurocup’taki ilk maçında Slovenya’da Ljubljana galibiyeti tüm rakiplere gözdağı niteliğinde. Takım kadrosundan, Hayes, Andrews, Holland, Metin gibi geçen yılki başarıda büyük pay sahibi oyuncuları kaybetmesine rağmen, Auguste, Ahmet Düverioğlu, Yiğitcan Saybir, Clemmons gibi oyuncuları transfer ederek aynı sistem ve başarılı koç ile üstüne koyarak gidiyorlar… Süper Lig’e de 2 de 2 ile başlangıç yapıp muhteşem taraftarını sevindirdiler.

İlk izlenim olarak; Auguste ve Ahmet ikilisi uzun pozisyonu için yeterli görünüyor ancak Ahmet’in Fenerbahçe’de aldığı sorumluluğun epey üstüne çıkması gerek. Türk olarak iyi bir hamle olan Yiğitcan, hem kendi hem de Bursaspor için büyük bir şans olabilecek bir sezon yaşayabilir. Sorumluluk alma konusunda epey yol kat etmeli ve şutunu istikrarlı hale getirmek zorunda. Şut istikrarını sağlayamaz ise hücumda etkisi azalır ve takıma katkısı yeterli olmaz. Kendisi için çok kritik bir sezon.

Diğer taraftan Onuralp geçen sezon yakaladığı ivme ile bu sezona da harika başladı. Artık onun için üst seviye oyuncu oldu diyebiliyoruz. O da üstüne koyarak gidiyor ve Milli Takım’ın değişmez oyuncusu olma yolunda. Onuralp konusunda tek düşüncem, şut istikrarı… Havaya girdiği maçlarda şut sokuyor ama bazı maçlarda da kötü sut atıyor ve bunun nedeni yanlış şut seçimleri. Buna dikkat ederse uzun yıllar bizlerin çok zevkle izleyeceğimiz bir oyuncu olacak.

En önemli konu ise Needham’ın geçen yıldaki gibi bu sezon da basit ve gereksiz faulleri. Ben olsam antrenmanlar dışında her gün bu konuda destek alacak bir profesyonel ile bu eksiğimi gideririm. Zira oyunda kalması gereken çok iyi bir oyuncu. Bu sorun yüzünden takımı yalnız bırakıyor. Özellikle bu sezon, katkısı maksimum olmalı.

Önümüzdeki hafta çarşamba Bursa’da oynanacak Badalona maçı tam bir festival havasında, çok önemli bir sınav olacak. 23 Ekim’de Bursa’da oynayacakları Anadolu Efes maçını ise tüm basketbolseverlerin dört gözle bekledikleri kesin.

Diğer temsilcimiz Tofaş’a da bakacak olursak;

2-3 yıldır devam eden ve benim vizyon olarak eksik gördüğüm stratejileri ile yine bir sezon başlangıcı yaptı. Kadro olarak neredeyse takımın tamamını değiştirdiler. Bu da zaten 1-2 yıldır yapılan transferlerdeki isabetsizliğin bir göstergesi ancak bu yıl ki yabancı oyuncular çok başarılı görünmüyorlar. En azından şu ana kadar böyle. Geldikleri kulüplere bakınca çok üst seviye takımlarda oynamadıkları ortada.

Gelelim koç istikrarına… Son 3 yılda 4-5 koç değiştiren hiçbir takımda başarı gelmez. Yine bu sene gelen Yunanlı koç da dişe dokunur başarısı bulunmayan ve genç olmayan, yani ileriye dönük bir koç değil. (Her mağlubiyet sonrası hep bir mazereti var. Konuşmaya gelince çok konuşuyor ama takımda bir gelişim henüz göremedik)

Bu stratejik kararları nasıl aldıklarını aklım almıyor zira Tofaş Kulübü, bu yerlerde olacak bir kulüp değil. Bu sezona da Konya mağlubiyeti ve Şampiyonlar Ligi’nde 2 deplasman mağlubiyeti ile başlamaları açıkçası taraftar açısından büyük hayal kırıklığı ki, maçlara olan ilgisizlik de bunu gösteriyor.

Genç oyunculardan Berke, bu sene iyi ve geleceğe dönük bir görüntü veriyor ancak kulüp sosyal medya bölümü bu genç oyuncuyu kaybetmek için elinden geleni yapıyor. Bu çocuklar çabuk havaya girecek ortamlara sahip ki, bunun gibi pek çok örnek oldu. Bundan hiç ders çıkarılmadığı görülüyor. Aman dikkat! Böyle bir yeteneğe yazık olur.

Takımın en tecrübeli oyuncusu Berk ise geçen seneki Tenerife maçındaki hatası sonrası hem takımında hem de Milli Takım’da büyük düşüş yaşadı, adeta acemi bir oyuncu kimliğine büründü. Bir an evvel bu ruh halinden çıkıp kendine gelmeli. Takımın ona bu sezon çok ihtiyacı var.

Bursa’da hatta Türkiye’de tüm zamanların önemli kulübü olarak ilgi ve alakanın giderek azalması (Özellikle Bursa’da Frutti Extra’nın çok gerisinde kaldılar) ve istikrarın yakalanamaması hakkında muhakkak yapacakları bir şeyler olmalı.

Tekrar Görüşmek üzere…      

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X