Altan Kutucu
Altan Kutucu

Sezon başı ipuçları…

Köşe Yazısını Dinle

BSL’de ikinci maçlar sonrası; 3-4 takım öne çıkacak gibi dururken, diğer takımlar çok denk ve kötü göründüler. Ancak bariz olan basketbol kalitesinin düşüklüğü, bu kadar top kaybı yapılması, kötü şut yüzdeleri ve seçimleri. Tamam sezonun başı ama burası da en üst lig. Topun kıymetini bilmeyen oyuncu dolu.

TOFAŞ berbat oynadığı maçta BJK karşısında hiç bir varlık gösteremedi. İlk maçta sezona iyi başlayan uzun oyuncusu Wiley’in sakatlığı çok can sıkıcı. İyileşip, dönüp ritme girene kadar çok zor oyunlar TOFAŞ’ı bekliyor olacak. Takımın zamana ihtiyacı var demiştim ama 2 maçta görünen en önemli şey; takımdaki yabancıların özellikle deplasman atmosferinde karakter koyacak oyuncular olmaması ki bu çok büyük handikap. Mağlubiyeti kabul etmeyen takımı ateşleyen bir oyuncu profili göremedim. Diğer konular çalışma, uyum, form ile aşılır ama bu söylediğim takımı sahiplenme konusu maalesef hiç umut vermedi.

Bursaspor İnfo Yatırım ise Daçka karşısında kıymeti daha sonra ortaya çıkacak çok önemli bir galibiyet aldı. Oyun kalitesi rezalet, aşırı top kayıpları kötü şut seçimleri yani ligin pek çok maçı gibi geçen bir maçtı. Ancak iç sahadaki ilk maçın kazanılması seyircinin de işin içine girmesini sağlayacak. Dediğim gibi 10-12 takımın günlük performansları ile maç kazanıp kaybedeceği çok yakın takımların olduğu bir lig izleyeceğimiz için, seyirci avantajı olan takımlar bir adım öne çıkacaklar.

Bursaspor İnfo Yatırım diğer pek çok rakiplerinde olduğu gibi yabancıların eline bakıp ve sezon boyunca onlardan alacağı katkılar ile sezonu götürecek. Yabancıların kalitesi, sakatlık durumları ve takıma sahip çıkmaları bu sezonki derece ile direkt alakalı olacak.

Eurolig’de ise; Fenerbahçe uzatmada da olsa Milano’yu yenerek galibiyet ile başladı. Wilbekin harika bir oyun oynarken, Dorsey bu kez beklenen gibiydi. Yeni transfer Papagiannis ise tam isabet. Neto şansızlığı sonrası bambaşka konuma gelen genç transfer Yam Madar da katkı vereceğini gösterdi. Sertaç’ın performansı soru işareti olurken, Motley’in hiç gelişim göstermemiş olması da enteresan. Ancak Fenerbahçe bu kadrosu ile F4 adayı olabileceği sinyalleri verdi. Son topta faul yaptırmayarak rakibe beraberlik şansı veren koç İtoudis işine doğru konsantre olursa istenen hedefe ulaşabilirler.

Anadolu Efes; yeni koç, düşen bütçe, yeni oyuncular, kalan oyuncuların yaşlanması ve motivasyon eksikliği ve en önemlisi geçen yıldan beri devam eden uzun pozisyonunun yetersizliği, Clyburn’in formsuzluğu ile çok vasat bir takım görüntüsü vererek başladılar. Bu durumları ile play-off yapmaları bir mucize olacak gibi duruyor, umarım ben yanılırım.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X