Altan Kutucu
Altan Kutucu

Sezon biterken…

Köşe Yazısını Dinle

Önde gelen ve çok takip edilen liglerde sezonlar ya sona erdi ya da son maçlar oynanıyor. Bu liglerde sezonun nasıl bittiğine bakalım;

Bildiğimiz gibi ligimizde final serisi 3-1 Fenerbahçe Beko’nun Anadolu Efes’e üstünlüğü ve 10. şampiyonluğunu kazanması ile sona erdi. Ancak buna rağmen koç Djordijevic ile yollar ayrıldı. Koç Bologna’dan sonra Fenerbahçe’de de şampiyonluk sonrası takımdan gönderildi.  Yani şampiyonluk laneti onun için halen devam ediyor. Bana göre kalmayı hak etmişti ama böyle tercih kullanıldı ve 3 yıllığına Itoudis ile anlaştıkları açıklandı. 

TBL play-off şampiyonu olarak BSL’ye çıkan Beysu Konyaspor’u da kutluyorum. Konya’ya Süper Lig çok yakıştı. Finaldeki rakibi Samsunspor’un da işin peşini bırakmadan yatırımına devam etmesini diliyorum. Zira Samsun spor alanında çok özel bir şehrimiz. 

İspanya ACB ligi finalinde Real Madrid 3-1 ile Barcelona’ya üstünlük sağlayarak 36. kez kupayı müzesine götürdü. Final MVP’si Tavares oldu. Koç Laso’nun kalp krizi geçirmesi sonrası takımının yanında, benchin yakınında oturması ise çok sevindirici gelişme idi.

Yunanistan liginde ise başarılı koç Bartzokas’ın Olympiakos’u, Panathinaikos’u 3- 0 ile süpürerek 13. kez kupayı müzesine götürdü. İtalya’da 7 maç üzerinden oynanan final de Messina’nın Milano’su bu yılın Eurocup şampiyonu Bologna karşısında 4-2 üstünlük sağlayarak 29. kupasına ulaştı.  Önümüzdeki sezon her iki takım da Euroleague’de oynayacak.

Adriyatik ligi ABA’da final serisinde yaşananlar olaylar gündem yaratırken Kızılyıldız, Partizan karşısında 3-2 ile şampiyonluğu yakalayarak önümüzdeki sezon da Euroleague’de oynamaya hak kazandı. Bu olaylar sonrası Partizan, Sırbistan ligi play-off’larından çekildi. Almanya BBL liginde Alba Berlin, Bayern Münih’i 3-1 geçerek 11. kupasını kazandı. Fransa LNB ligi final serisi devam ediyor, Asvel 21. kez kupa için, Monaco ilk şampiyonluğunu yakalamak için mücadele veriyorlar.

NBA finalinde ise Golden State Warriors, Boston Celtics’i final serisi MVP’si Stephen Curry ile 4-2 geçerek son 8 yılda oynadığı 6. final de 4. kupasını almış oldu. Euroleague önümüzdeki sezon A lisanslı kurucu üye CSKA dâhil, Rus takımlarının olmayacağını ve wildcardı, İspanya’dan Valencia ile Sırbistan’dan Obradovic’in çalıştırdığı Partizan’a verdiğini açıkladı.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X