Altan Kutucu
Altan Kutucu

Sezon kural hatasıyla başladı…

Köşe Yazısını Dinle

Daha sezonun ilk maçı, bitime saniyeler var ve topu kullanacak takımın 10 saniyesi gidiyor, süre; topu potaya atamayacağı bir süreye getiriliyor ve maç daha sonra 1 sayı ile sona eriyor. Pes artık denilecek bir durum, yahu daha sezonun başı bu ne biçim konsantrasyon?

Bahsettiğim maç Frutti Extra Bursaspor ile Semt77 Yalovaspor arasında; hatalar silsilesi masadan başlıyor, 24 saniye olarak başlaması gereken süre 14 saniyeden başlatılıyor, en başta masa görevlilerinin çok büyük hatası, sonra maçın hakemleri; 1 dakikadan az zaman kalmış her şeye bakacaksınız, gözünüzden hiçbir şey kaçmayacak.

Bu arada masada bulunan hakem değerlendiricisi var, MHK talimatını inceledim, hakem kararlarına hiçbir şekilde karışmaz diyor, gördüğün fahiş ve maçı tekrar ettirecek bir kararda hakemlere yardım etmeyeceksen orada niye varsın, yıllarca edindiğin tecrübelerinden yararlanılmayacaksa bu kurum ne işe yarar, yani oraya bir değerlendirici oturtuyorsun ama ona güvenmiyor musun? O zaman masada bulunmasın çıksın tribüne bu polemiklerin içinde yer almasın. Hakemin hata yapmasını seyredip kötü puan versin diye mi orada bulunuyor, yazık değil mi bu zor şartlarda bu ligde oynamak için büyük fedakârlıklar yapan takımlara?

Yani neresinden tutarsan tut elinde kalan bir durum. Federasyonun başındakilerin başıboş bıraktığı MHK’nin bu talimatından haberleri var mı? Bu konularda size bilgi verilmiyor mu? Verildiyse neden buna müdahale etmiyorsunuz hiçbir fikriniz yok mu? Bu kadar mı uzaksınız yönetmekten. Bu sezonun çok zor geçeceği daha ilk maçtan ortaya çıktı, zamanında sesini çıkarmayan kulüpler birer birer bu kötü sahnelere maruz kalacaklar gibi görünüyor. Maçtaki hakem üçlüsünün uyumu, en başından yapılan atama bu işlerin bu duruma geleceğinin adeta bir habercisi gibi idi, umarım bu durumdan herkes bir ders çıkarır da bir daha bu durumlar yaşanmaz.

Gelelim madalyonun diğer tarafına; Lige bu sene çıkmış tarihinde ilk Süper Lig maçını oynayan geçen sezon büyük iş yapan sempatik takımı Semt77 Yalovaspor. Gel gelelim bu ne amatörlüktür, neresinden bakılsa tam bir komedi. Maç anında durumu fark ediyorsunuz ancak koç bu sene ilk defa verilen itiraz hakkını kullanmıyor, kaptana itiraz için maç kâğıdına imza attırmıyorsunuz, maç bitiyor; 15 dakika içinde yapılması gereken dilekçe ile itirazı zamanında yapamıyorsunuz, yatırılacak ücret hakkında bilginiz yok, yok oğlu yok burası Süper Lig. Bu işler için biraz kafa yormak hazırlık yapmak gerek. Lige çıktım oynuyorum demekle Süper Lig takımı olunmuyor, bunu çok acı bir tecrübe ile öğrendiniz. Bundan sonra artık daha dikkatli ve profesyonel olmalısınız.

Federasyon mu? Onları son iki yıldır pek göremiyoruz ama seçimler çok yaklaştı, ciddi rakipleri var artık biraz işe sahip çıkmalılar, birkaç takım hariç çok zor şartlarda buralarda mücadele veren diğer kulüplerimize yazık oluyor. Yeni sezona Bursa takımları zorda olsa galibiyet ile başladılar. tüm takımlara ve hakemlere sağlıklı ve hayırlı bir sezon diliyorum.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X