Altan Kutucu
Altan Kutucu

Sezonun net bir özetini izledik…

Köşe Yazısını Dinle

Cumartesi günü TOFAŞ için sezon bitti. Galatasaray’a karşı alınacak bir galibiyet % 95 play-off demekti. Seneye Avrupa’ya eleme oynamadan katılmak demekti ama olmadı.

Yine berbat bir başlangıç… Tüm seneki gibi felaket kötü savunma… İlk yarı yenen 53 sayı… Zaten sezonun en istikrarlı oyuncusu Wiley’in sakatlığı nedeni ile olmaması… Ege biraz kıpırdasa da sezon boyunca oynadığı oyunlarda güven vermediğinden maç sonunda risk almayıp oyuna alınmaması. Son haftaların hücumda en iyisi Winston’un oyunun içine girememesi ve faul problemi. Maçın büyük bölümünde son maçlardaki gibi saç baş yolduran Sakiç efendi. Homesley’in sakat sakat oynamak zorunda kalması.

Her iki kulvarda son haftalardaki maç trafiğinden gelen yorgunluk ve kadro sıkıntısı. Sonlarda bir şekilde taraftarda işin içine girince tüm bu olumsuzluklara rağmen maçı kazanma durumuna gelindi. Oyunun son 10 saniyesinde 3 sayı öndesin ve moladasın. Tüm alternatifleri konuşma şansın var, takım faulünde bir faul yapma hakkın var. Topu oyuna sokuyorlar, gidip neden ikili sıkıştırma yapıyorsun? Rakibin maçtaki en skoreri 26 sayı atan milli oyuncusu Buğrahan bomboş üçlük atıyor, maç uzuyor.

Koç Ene çift teknik faulden dolayı sahada değil ama kenarda o kadar tecrübeli yardımcıları var. Top oyuna girince o faulü yapacaksın, yaptıracaksın ve tekrar kalan sürede bir faul daha yapacaksın. 2 atış atacaklar ve bu maçı alacaksın. Bunun başka izahı yok. Bu seviyelerde bu hata olmaz, olamaz.

Maçın en önemli hücumlarında organize bir hücum yok, 3 hücum top Mustafa’nın elinde patlarsa bu sonuç kaçınılmaz olur. Bu oyuncuları seçerken oyun aklına bakmak lazım. Daha garanti oyuncular seçmek lazım. Sakatlık yaşamış oyunculardan uzak durmak lazım. Kendi altyapından gelen yatırım yaptığın oyuncularda bu kadar hayal kırıklığı yaşamaman lazım. Bu kadar kötü olduğun savunma tarafında sezon başına göre ilerlemen lazım. Bunları daha arttırabiliriz ama tüm bunlara rağmen 10 saniye de kaybedilen bir sezon bitimi tüm gönül verenleri çok üzdü.

Galatasaray’a gelince; Her pozisyonda iyi oyuncuları var. Çok iyi bir takım bana göre Play-off da sürpriz sonuçlara imza atabilirler. Niye bu kadar maça asılıyorlar, play-off garanti diyenler vardı. Onlarda bu galibiyetle KSK ile eşleştiler ve sezonun yükselen takımı BJK eşleşmesinden kaçmış oldular. Ayrıca oyun içinde gerilim yaratan oyuncuları Göksenin’e kızanlar da çok oldu ama keşke TOFAŞ da böyle takımını ateşleyen bir oyuncu olsa da herkes ona da kızsa. Bu tip oyuncular her takıma lazım.

İyisiyle fazla kötüsüyle bir sezon daha bitmiş oldu. Artık biraz dinlendikten sonra bu sezon ile ilgili ders alacak o kadar çok şey var ki onlara epey kafa yormak gerekecek.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X