Altan Kutucu
Altan Kutucu

Son finalist Pınar Karşıyaka…

Köşe Yazısını Dinle

BSL’de finalin adı kondu; Anadolu Efes-Pınar KSK. Takımlarına hâkim iki başarılı Koç’un mücadelesinde Ankara’da oynanan 2 maçtan birini çalıp saha avantajı ile İzmir’e dönen ve muhteşem taraftarının itici gücünü arkasına alan KSK çok yakın geçen ve gidip gelen 2 maçı kazanarak avantajını kullanıp finale kalmayı başardı.

Türk Telekom bu sezon sahasında hiç maç kaybetmemiş ve bu istatistiği devam ettirebilseler şampiyonluğa kadar gidecek bir durumdayken kaybettikleri 1 maç onları finalden etti ve çok başarılı bir sezona noktayı koydular. Bu seride Telekom tarafında; Grant, EuroCup’ta neden MVP seçildiğini gösterir mükemmel performansla oynarken, Jones 2 ve 3. maçta faul problemi nedeniyle biraz eksik kalmasına rağmen çok iyi idi. Onu seneye muhtemelen bir Eurolig takımında görebiliriz. Tecrübeli Taylor eski takımına karşı elinden geleni yaptı. Daha üst seviye takımlarda oynaması zor görünen Bouteille tüm sezondaki gibi katkı verdi. Sestina da çok çabaladı, özelikle son maçta, o da anca bu kadar. Erkan kapasitesi oranında savaşmaktan hiç vazgeçmedi. Adı Efes ile anılan Koç Erdem Can; lig liderliği, EuroCup finali ve play-off yarı finali ile başarılı bir sezonu geride bıraktı ama Efes’e koç olması biraz erken mi? Sorusu da hep gündem de olacak.

Diğer yandan; çeyrek finalin ilk maçında Frutti Extra Bursaspor karşısında direkten döndükten sonra güzel bir ivme yakalan ve finale kalarak büyük iş yapan KSK da; NBA efsanesi Moses Malone stilinde basketboluyla Delgado seriye damgasını vurdu. İstikrarın simgesi Angola harikaydı. Buz adam, kritik topların soğukkanlı bitiricisi McCollum yine işbaşında idi. Joseph Brown çok önemli yerlerde katkı verdi. Kenan bu sezon basketbolunun zirvesine çıktı. Thomas Akyazılı sürpriz işler yaptı. Tecrübeli koç Ufuk Sarıca takım ile olan dialogları ve yerinde müdahaleleri ve ekibi ile bu finali sonuna kadar hak etti. Önce bu basketbolu izleten her iki takımı tebrik etmek lazım. Müthiş atmosferi yaratan KSK taraftarını ayrı bir yere koyalım.

Diğer seride yaşanan rezalet olaylara ve TBF’nin bunlar karşısında kaldığı aczi de unutmayarak bu seride centilmen ve basketbola yakışan davranışları için takımları bir kez daha kutlayalım. Son olarak; hakemlerimizin tüm bu seriyi ve özellikle son maçı çok dikkatli yönetmelerinden dolayı haklarını verelim. Yarı finalin son sözü de akşam seriyi değerlendirirken Sevgili Deniz Dalgıçtan geldi; “Aydın Örs’ün öğrencileri Obradovic’in öğrencilerini eledi”.

Finale gelince; Tabii çok moralli ve kapasiteli kadroya sahip Anadolu Efes favori ancak 9 kişilik bir rotasyonla oynayan Pınar KSK’nın buyurun şampiyon olun diyeceğini hiç sanmıyorum. Özellikle İzmir’de Anadolu Efes’e çok zor anlar yaşatacaklardır.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X