Altan Kutucu
Altan Kutucu

Son hafta neler olur…

Köşe Yazısını Dinle

Eurolig’de son maçlar öncesi rekorlar kırarak gelen Fenerbahçe Beko’ya Anadolu Efes dur dedi. Fenerbahçe’nin ilk 4 ve dolayısıyla saha avantajı kazanmasını engellerken Efes de son Kızılyıldız maçını kazanması halinde Play-in de yer alacak.

Play-in şöyle oynanacak; sezonu 7. ve 8. sırada bitiren takımlar, 7. sırada yer alan takımın ev sahipliğinde bir maç oynayacak ve kazanan takım, Play-Off’ta 2.sıradaki takımın rakibi olacak. Bu eşleşmeyi kaybeden takım ise, 9. ve 10. sırada yer alan takımların aralarında 9. takımın sahasında oynayacağı tek maçın galibiyle karşı karşıya gelecek. Bu eşleşmeyi kazanan takım ise Play-Off’a 8. sıradan dâhil olarak normal sezonu liderinin rakibi olacak.

Son hafta maçlarına bakarsak; 1. Real Madrid’in yeri belli. 2-4 arası takımlar son hafta maçlarını kazanmaları halinde ki bu maçları kazanmaları çok normal (Pana-Alba, Asvel-Barca, Monaco-Bayern). Panathinaikos 2, Monaco 3, Barcelona 4. bitirecek ve F4 için saha avantajını alacaklar.

Fenerbahçe ise Olimpiakos deplasmanında kazanırsa 5., kaybederse 6. olacak. Dolayısıyla bir rakip seçme şansları da var, aynı şekilde Olimpiakos içinde bu geçerli. Eğer Efes Kızılyıldız’a kazanırsa Bologna-Baskonia maçında kim kazanırsa kazansın kaybedene averajda üstün olduğu için 9. olacak. Ancak Kızılyıldız’a kaybederse Partizan ve Milano son maçlarını kazanırlarsa (Maccabi-Milano, Partizan-Valencia) üçlü averaj da Partizan 10. olacak ve Efes elenecek.

Son zamanlardaki en çekişmeli sezonda Play-in uygulaması ile ilgi daha da arttı. Yukarıdaki olasılıklara bakarak benim tahminin Clyborn ve Larkin’in iyi durumda olmaları, Beabous ve Oturu’nun katkıları ile Anadolu Efes Play-in’e kalır, orada ilk maçı alır sonra 7-8 mağlubunu deplasmanda da olsa yenerek Real Madrid’in rakibi olur.

Fenerbahçe Beko’da ise sezon boyu ve son maçta görülen uzun pozisyonu sıkıntısı baş ağrıtacak gibi. Özellikle play-off’ta böyle devam ederse hayal kırıklığına uğrayabilirler. Görünen Play-off’ta Monaco veya Barcelona ile eşleşecekler. Saha avantajı rakiplerde olsa da dışarıda bir maç çalmaları halinde F4 yapacak kapasiteleri her şeye rağmen var ama F4’de bu uzun rotasyonu ile çok şansları olduğunu düşünmüyorum, inşallah yanılırım. Bu arada bu averaj hesaplarını iyi ki bizim TBF yapmıyor. Yoksa Alba veya Asvel’i Play-in’de görebilirdik.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X