Altan Kutucu
Altan Kutucu

Sonunda Anadolu Efes sahne aldı!

Turkhish Airlines Euroleague’de çift maç haftasında önce sezonun sürpriz takımı Valencia’yı 99-83, sonra ilk maçta Moskova’da 35 sayı fark yediği son yılların en dominant ve istikrarlı takımı CSKA Moskova’yı lig tarihinde hiç bir takımın başaramadığı şekilde 100-70 yenerek hesabı kapatan Anadolu Efes evinde aldığı iki galibiyet sonrası bir maç eksiği ile 27. maçında 17. galibiyetini alarak zirveye göz kırptı. İki hafta öncede son üç ayın en flaş takımı Fenerbahçe Beko’yu Ataşehir’de 106-74 mağlup ederek bu sinyali vermişlerdi. Böylece son haftalarda alınan galibiyetler ile sezon başından beri istikrarı bir türlü sağlayamama sorunu aşıldı ve geçen yılki ivme tekrar yakalandı.

Euroleague yönetimi geçen sezon bana göre acele verilmiş bir karar ile “Beyaz sezon” ilan ettiğinde, Anadolu Efes doludizgin şampiyonluğa doğru gidiyor ve muhtemelen sezonu şampiyon olarak tamamlayacaktı. İşte tam burada biraz durup düşündüğümde, harika geçen sezonun sonunda yaşanan hayal kırıklığı sonrası çok iyi oynayan kadronun neredeyse tamamına yakının korunmasına rağmen bu sezon başındaki kötü sonuçlar, kötü basketbol ve isteksizliğin sebebini az, çok anlayabiliyorum zira kulüp tarihinin en başarılı sonucuna bu kadar yakınken maçların durdurulması sonucu yaşanan travma ancak şimdilerde atlatılabilmiş görünüyor.

İyi sonuçlar alınırken takımca oynanan basketbolun zevk vermesi bence esas önemli nokta. Oynanan 27 maç sonunda gelinen noktayı değerlendirirsek; sezon başı uzun bir ayrılık sonrası takıma geç ısınan Larkin (14,7 sayı, 4, 4 asist) liderliğinde, Micic’in (16,3 sayı, 5 asist) müthiş katkısı, Simon (11 sayı), Beaubois (9,6 sayı) ve Singleton’un tecrübeleri, uzun süren sakatlığını atlatan istikrar abidesi Dunston (267 blok ile Euroleague’de tüm zamanların blok kralı), diğer uzun Pleiss (8,6 sayı), A Milli Takım’daki oyunları ile özgüven kazanan ve takıma katkıları artan Sertaç (7 sayı) ve Buğrahan son haftalarda geçen yılı hatırlayan takımın jokeri Moermen (7,1 sayı, 5 ribaunt) ile tam anlamıyla sahne almış olarak play-off öncesi bana göre en önemli şampiyonluk adaylarından biri olarak, “Ben de varım. Geçen seneden kalan hakkımı almaya geldim” mesajını veren Anadolu Efes’in oyunundaki gelişimde elbette büyük katkısı olan, NBA’den sonra gelen en önemli ligde 279. maçına çıkan koç Ergin Ataman’ı da (136/143) bu başarısından dolayı kutlamak lazım.

Bir gerçek var ki; yakaladığı hava ile Anadolu Efes ve yine çift maç haftasında Milano ve Asvel’i dış sahada yenerek son 13 maçının 12’sini kazanan, sadece Anadolu Efes’e kaybeden Fenerbahçe Beko, 2-3 aydan beri Euroleague’in en istim üstünde ve en iyi basketbol oynayan iki takımı durumundalar. Her iki takımımızı da dörtlü finalde görmek ve devamında şampiyonluğun ülkemize gelmesi dileğiyle, bol şanslar diliyorum.

Tekrar görüşmek üzere…

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X