Altan Kutucu
Altan Kutucu

Sonunda bir nefes alacaklar…

Köşe Yazısını Dinle

Eurolig’de 26. maçları oynandı, şimdi 20 günlük ara var. Takımlar bu yorucu tempodan sonra bir nefes alma, sakatları iyileştirme ve rehabilite olma şansı bulacaklar.

Baskonia’dan Codi Miller McIntyre, 26. haftanın MVP’si oldu. McIntyre, Baskonia’yı evinde ASVEL karşısında 94-80 galibiyete taşırken, 20 sayı pası ile Eurolig’de tüm zamanların asist rekorunu kırdı. Facu Campazzo ve Stefan Jovic 19’ar asistle önceki rekoru paylaşıyorlardı. Miller; Aynı zamanda 11 sayı ve 11 ribaundluk performansıyla Nick Calathes ve Nikola Vujcic’in ardından triple-double yapan üçüncü Eurolig oyuncusu oldu ve bir devrede 12 asist yaparak tüm zamanların en çok asist rekorunu da kırdı.

Anadolu Efes’den Shane Larkin, Maccabi Tel Aviv’den Wade Baldwin ve Kızılyıldız’dan Yago Dos Santos 32’şer verimlilik puanı topladılar.

FC Barcelona, ALBA Berlin karşısında 93-77’lik bir galibiyet elde etti ve bunun en büyük nedeni Oscar da Silva’nın eski takımına karşı gösterdiği performanstı. Barcelona’nın uzunu, 10 sayı, 10 ribaund (7’si hücum) yaparak sezonun en iyi maçını çıkardı.

Son zamanlardaki formu ile dikkat çeken Ergin Ataman’ın Panathinaikos’u Fenerbahçe’yi yanına pek yaklaştırmadan rahat yenerek ilk 4 için en büyük adaylardan biri olduğunu herkese gösterdi.

Fenerbahçe Beko ise iki ileri, bir geri giderek ilk 4 için bıçak sırtında bir noktada. Bana göre bu ligin en iyi oyuncusu olan Mike James’e sahip Monaco zor atmosferli ve sezonun sürpriz takımı Bologna’dan çok kritik bir galibiyet çıkardı. Öte yandan Belgrad’da aldığı galibiyet ile Zalgiris play-in için beni unutmayın der gibiydi. Kızılyıldız ise bu mağlubiyet ile işini çok zora sokarak alt tarafa yaklaştı.

Büyük tecrübeler Obradovic-Laso kapışmasında Starks Arena cehenneminden çıkan Bayern çok önemli galibiyet ile kendini play-in grubunun yakınında tutarken, Partizan’ı çizginin hemen altında bıraktı.

Bartzokas’ın Oliympakos’u çaktırmadan yükselişini sürdürürken, ligin en istikrarsız basketbol oynayan takımı Milano lider Real’i sonunda zora soktuğu maçta yenerek play-in için umudunu korudu. Uzun süredir Anadolu Efes benchinde bulunan ancak yeni sorumluluk verilen Tomislav Mijatovic harika başlangıç yaptı. Önce Milano, sonra Maccabi galibiyetleri ile sonuna kadar play-in mücadelesinde yer alacak gibi görünüyorlar.

Mijatovic hakkında kimseden olumsuz bir söz duymadım ve aksine epey olumlu şeyler konuşuluyor. Eurolig ve temsilcimiz Anadolu Efes için iyi bir koç kazanılacak gibi görünüyor.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X