Altan Kutucu
Altan Kutucu

TBF’den büyük SKANDAL…

Köşe Yazısını Dinle

Kadın basketbol play-off’larında iki eşleşmede takımların rakiplerinin değişmesi pes artık bu kadar da olmaz dedirtti.

Normal kural şöyle; sezon içerisinde iki takımın aralarında oynanan maçlarda sayı farkları aynı olur, birer maç kazanıp aynı galibiyetle ligi bitirirlerse genel averajı iyi olan üst sırada yer alır, ancak TBF aralarındaki kazanılan maçlarda averajlar eşit olunca daha çok sayı atan takımın üst sırada yer almasını uygulayınca 3. ve 4. sıralanan takımlar yer değiştirdi ve eşleşmemesi gereken rakiplerle eşleştiler. (Kuralda ikiden fazla takımın aralarındaki galibiyet ve averaj eşit ise çok sayı atan en üste yer alır diyor.)

Yazdıkları kuralı yorumlayamayan TBF yüzünden sakat bir play-off’umuz olurken, her iki takım yanlış rakiplere ilk maçları kaybederek seriye saha avantajlarını yitirerek başladılar. Play-offta oynayan herhangi bir takım itiraz edip Tahkime giderse tüm maçlar iptal olur ve her şeyin baştan oynanması gerekir.

Ormanspor ve İzmit takımları ligde oynadıkları maçlarda; Ormanspor ilk maçı 82-78 kazanırken, İzmit ikinci maçta 69-65 galip geldi. Lig bitiminde galibiyet sayıları aynı olunca TBF 82 sayı atan Ormansporu 3. İzmiti ise 4. olarak sıraladı. Oysa genel averajı 63 sayı daha iyi olan İzmit 3. sırada olmalıydı. Bu durumda her iki takımın aralarındaki skor toplamı 147-147. Buradan nasıl fazla sayı atan takım çıkarılıyor? Bu matematiği anlayan varsa anlatsın.

Bu büyük bir skandal ve sporun ruhuna aykırı bir durum olmakla birlikte esas bomba daha sonra bizleri bekliyor olabilir. Zira tüm ülkemizdeki liglerde bu uygulanırsa, erkekler de Süper Lig ve TBLde play-off mücadeleleri çok yakın durumda ve bu eşleşmeler orada da yaşanabilir. İşte o zaman TBF bu işin içinden nasıl çıkacak göreceğiz.

Bu kadar iş bilmez ahbap çavuş ilişkileri ile görevlendirme yapan yozlaşmış, başarısız kadrolar ile devam eden TBF ye artık birilerinin dur demesinin zamanı gelmedi mi? Bu rezalet normalde Federasyon götürür ama bizde nerde görülmüş ki burada olsun. Hiç olmazsa bu hatayı yapan istifa etsin. Bu arada bu duruma itiraz etmeyen kulüplerin de bu garabette hiç mi payı yok, o zaman sizlere de böyle bir TBF yakışıyor demek yanlış olmaz ama ülke basketbolu her geçen gün dibe doğru gidiyor. Umarın bir yerlerde bunun farkında olanlar vardır.

1 adet yorum var

Bir adet yorum var

  1. Altancığım,ayrıca küçük skordaki aynı fark daha başarılıdır.
    Neden?Çünkü,100 m de 2 m fark yaratanla.
    200 m de 2 m fark yaratan aynı olmaz.100 m. 2 m fark daha başarılıdır.Sevhiler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X