Altan Kutucu
Altan Kutucu

Tecrübeler ne diyor!

Köşe Yazısını Dinle

Bugünkü yazımda bazı ünlü basketbolcular ve çalıştırıcılar tarafından dile getirilen önemli tespitleri hatırlayalım. Bu spora gönül vermiş gençlerimize yol göstermesi dileğiyle.

Bir hata yaptığında: kabul et, ders çıkar ve unut. Anahtar; kazanma arzusu değildir, herkes buna sahip, önemli olanı kazanmaya hazırlanacak iradedir. Büyük oyuncular; grubun başarısı için kendi kişisel başarılarından vazgeçmeye isteklidir. Unutmayın ki basketbol bir alışkanlık oyunudur, diğer oyuncuyu alışkanlıklarından saptırırsan onu yenersin. Başarı, günlük seçimleriniz ve alışkanlıklarınızla belirlenir. Koçluk kolaydır. Kazanmak zor kısımdır. Sıkı çalışma yeteneği yener.

 

Basketbol ömür boyu sürecek bir oyundur, günden güne öğrenmeye devam eder, yol boyunca daha iyi olursun. Sürekli kendi yöntemiyle değil yeni yöntemler aramakla meşgul olan koç başarılı koçtur. En iyi oyuncumuz en iyi takım arkadaşımız değilse ne kadar iyi olabiliriz? Önemli olan, takım arkadaşlarınızın onlar için çabaladığınızı ve gerçekten başarılı olmalarını istediğinizi bilmeleridir. Hedefler gerçekçi, ulaşılabilir olmalı ve ekibin tüm üyeleri arasında paylaşılmalıdır. İyi basketbol her zaman iyi savunma ile başlar. Bencil olmadan oynamak, birbirlerinin başarısına saygı duymak, sıkı oynamak, rolünüzü yapmak anlamına gelir. Takımın gücü her üyedir. Her üyenin gücü takımdır.

Mükemmellik, tekil bir davranış değil, bir alışkanlıktır. Bazı insanlar olmasını ister, bazıları olmasını sağlar. Konsantrasyon ve zihinsel sağlamlık zaferin sınırlarını oluşturur. Yeterince çalıştığını düşünüyorsan, biraz daha çalış, çünkü dışarıda birileri senden daha çok çalışıyor. Kaybetmeyi öğrenene kadar kazanamazsın. Hayatımda tekrar tekrar başarısız oldum ve bu yüzden başarıya ulaştım. Takım arkadaşlarımın başarılı olmasını görmeyi seviyorum. Başarısızlığı kabul ederim, ama hiç uğraşmamayı kabul edemem. Bir an dünyayı değiştiremeyeceğini fark edersin, fakat bu seni denemekten alıkoymamalı. Beni zayıflığım olduğunu düşündüğünüz bir şeye doğru iterseniz, o zayıflığı güce dönüştürürüm. Sınırlar, korku gibi, genellikle bir yanılsamadır.

İstatistikler hakkında endişelenmeyi bıraktığım gün, kazanmaya başladığım gün oldu. Bu basketbol, artistik patinaj değil, zorluk derecesi için ekstra puan almazsınız. Basketbol fotoğrafçılık gibidir, odaklanmazsan sahip olduğun tek şey negatiftir. Basketbolda fiziksel güç bir ise zihinsel güç dörttür. Engeller seni durdurmamalı, koşarken bir duvara denk gelirsen nasıl etrafından dolaşacağını değil, nasıl üstünden tırmanacağını düşünmelisin. Unutma, rakibin kim olursa olsun maç 0-0 başlar.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X