Altan Kutucu
Altan Kutucu

Ters giden çok şey var…

Köşe Yazısını Dinle

EuroBasket 2022 Tiflis grubunda kendimizden zayıf 3 takım ile oynadık ve Karadağ ile Bulgaristan’ı yenerken, önemli eksikleri olan ev sahibi Gürcistan’a iki uzatma sonunda yenilerek galibiyetle tanışmaları sağladık ve onları da ilk 4 için umutlandırdık.

Belçika’nın İspanya’yı yenmesi sonrası 3’te 3 yapıp grup liderliğini ve ikinci turu garantileme şansını elimizle verdik. Zira bu durumda karşı gruptan gelecek rakibi seçme imkanımız da olabilecek iken, maçta bizi zorlayan uzun oyuncularının 5 faul alması ve etkili oyuncularının diskalifiye olması sonrası elimize gelen galibiyet fırsatını teptik. İlk maçta Karadağ karşısında koç Ataman’ın da söylediği gibi maç sonundaki şansımızla aldığımız galibiyet grup sıralaması için önemli idi ancak Bulgarlar karşısında felaket bir savunma yaptık. Neyse ki rakibin yumuşaklığı ve yetersiz kapasitesi sayesinde kazandık.

Özellikle rakiplerdeki üst seviye takımlarda oynamamış çok vasat oyuncuları kahraman yaptık. Bugün oynayacağımız Belçika yarın ki İspanya takımları bize ters gelen basketbol tarzları, bize göre çok daha agresif ve sert olmaları dolayısıyla çok zor geçecek. Aldığımız son yenilgi ile belki de averaj ile ilk 4 dışında kalabilecek bir senaryonun olmasına imkân vermiş olduk.

Öte yandan Gürcistan maçında yapılan kural hataları ve soyunma odası koridorlarında yaşanan tatsız hadiseler ile ilgili yapılan itirazlarımızdan ne gibi sonuçlar çıkacak bekleyip göreceğiz.

Koç Ataman’ın kaybettiğimiz maçın sonunda oyun bitmişken Anadolu Efes’ten hatırladığımız davranışları ve diskalifiye olması kabul edilecek gibi değil. Ayrıca her maçtan sonra “elimizdeki kadro bu” diye serzenişte bulunmasına da bir anlam vermek zor. Kadromuzda ben bir eksik göremiyorum. Daha önce de yazdığım gibi, kendi tercihi ile kadroya almadığı Metecan olsa daha iyi olabilirdi. Ayrıca Ömer Faruk; bir Yunan takımındaki Antetokoumpo veya Slovenya’daki Doncic gibi etki yapacak bir oyuncu değil. Hatta ne oynayacağı soru işareti olan bir oyuncu. Yani çok büyük bir kayıp değil. Esas eksik, bizim takım olarak hiç hazır görünmememiz ve ne oynadığımızın belli olmaması.

Oynadığımız bu basketbol ile turnuvada ilerlememiz çok zor görünüyor. Seyrettiğim takımlardan; Yunanistan, Slovenya, Almanya, Sırbistan, İtalya halen galibiyeti olmayan Litvanya, turnuvanın sürpriz takımı Finlandiya, hatta İsrail ve Bosna-Hersek bile bize göre çok daha doğru ve rakibi ısıran basketbol oynuyorlar. İşimiz çok zor, umarım silkinip kendilerine gelirler. Bu bir turnuvadır, biraz da hava işidir. Bundan sonra yükselen bir oyun yakalayarak en azından ilk 8’de oluruz, ancak bunu çok inanarak söyleyemiyorum.

Bu arada bu üç gün gösterdi ki; 24 takımlı turnuvayı oynamakta izlemekte çok yorucu. Epey kalitesiz takımlar var. En yakın turnuvada bu sayının 16’ya indirilmesi hem oyuncuların tüm sezondaki maç trafiği, hem de turnuva kalitesi için gerekli görünüyor.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X