Altan Kutucu
Altan Kutucu

Tofaş çok hareketli…

Köşe Yazısını Dinle

Sezonun bitmesi ile Bursaspor’un basketbolseverleri üzen sürpriz durumu ve sessizliği ile gözler Tofaş’a çevrildi, Sezonu bitirdiği tüm yabancılarla yolları ayıran Tofaş; Manek’in ve Toure’nin Eurolig oynama isteği ve Doyle’nin aile durumlarından Avustralya’ya dönmesi ile kalmasını çok istediği 3 oyuncuyu kaybetmiş oldu diğer gidenleri ise Koç Orhun Ene kadroda istemedi. Türk oyuncularda ise en kritik olan Berke’nin ABD’de okuma ve oynama isteği ile durumunun halen belirsiz olması, 1 sezon daha devam edebilir ancak giderse de bana göre yanlış bir karar olmaz. Bu

şanslar her zaman gelmez.

Bu gelişmeler üzerine 5 yeni yabancı oyuncu geldi. Bunlar kimler bir bakalım; Uzun olarak Hırvat Zeljko Sakic, geçen sezonu Lietkabelis’te 7,2 sayı, 3,3 ribaunt ile geçiren 2.04 lük uzun 4 ve 5 numaraları oynuyor, Milli oyuncu tecrübeli ancak yaşlı (36) ve çok üst seviye takımlarda oynamadı ne katkı vereceği biraz piyango gibi duruyor. ABD’li uzun forvet (4 numara) Luke Maye, daha önce Trento ve Manresa formaları giydi. 2022 yılında FİBA Şampiyonlar ligi finali görmüştü, geçen sezon İspanya’da Coviran Granada’da 10.7 sayı, 6.3 ribaunt ile oynadı. Kısa forvet olarak 3 numaraya risk alınmayarak bilinen bir isim geldi, 2.01 boyundaki ABD’li Omar Prewitt, Bamberg, Nymburg formaları da giydi, geçen sezon 15.2 sayı, 4.3 ribaunt, 3.6 asist ile Petkim’in ligde kalmasına epey katkı sağlamıştı ancak Tofaş gibi yukarılara oynaması gereken takımda vereceği katkı açıkçası biraz soru işareti. Ancak Ene’nin düzeninde önemli bir silah olabilir.

2 numaraya ise ABD’li Caleb Homesley alındı. İki sezon önce Hamburg Towers’da oynamıştı. Geçen sezon Zenit’te 11.2 sayı(%37.1 üçlük) 2.9 ribaund yaptı. 1.98 boyu ile şütor forvet olarak takıma sağlayacağı katkıyı merakla bekliyorum. Buducnost’tan gelen kısa forvet J.J.O’Brien 2.00 boyunda ve öncesinde Utah ve Clippers ile NBA deneyimi ve Monaco’da oynamışlığı var. İyi bir seçim olarak görünüyor. Ege, Bora ve Özgür için çok özel bir sezon olacak. Bu gençlere güvenildiğini göstermiş oldular. Ancak oyun kurucu olarak iyi bir yabancı alınacağını düşünüyorum. Geçen sezon takımı tüm sezon taşıyan oyuncular yabancı 1 numaralar olmuştu.

Türk  olarak belki 1-2 takviye olabilirdi ancak Ercan Osmani, Doğuş Özdemiroğlu, Yiğit Arslan gibi oyuncular dışında buraya pek uyan oyuncu görünmüyor, Yiğit’i BJK alırken, diğer iki oyuncu Anadolu Efes ile Eurolig’de oynamayı, pardon benchte oturmayı seçtiler. Belli yaşın üzerinde oyuncular için para kazanmayı ön plana koymaları çok doğal, bir şey diyemeyiz. Tofaş FİBA Şampiyonlar Ligi’nde bu sezon öncelikle ilk 8 ve devamını getirmek istiyor. H Grubu’nda; Bosna’dan İgokea, İspanyol Murcia ve İtalyan Derthona ile eşleşildi. Bana göre takımın dişine göre bir kura oldu 1.olmak üst turlara devam etmek için çok önemli yer avantajı sağlayacak.

BSL’de ise: geçen sezonun flaş takımı Türk Telekom tamamen dağıldı. bambaşka bir takım oluşturuyorlar. Kümede son hafta kalabilen BJK, transferin en hızlı ve para harcayan takımı. Diğer takımlar da çok ekstra gelişmeler henüz yok ancak bu sezon geçen seneki gibi çok çekişmeli bir lig geçecek gibi durmuyor, yukarıdakiler aşağıdakiler gibi bir durum olabilir.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X