Altan Kutucu
Altan Kutucu

Tofaş gaz kesmedi…

Köşe Yazısını Dinle

Cuma akşamı Tofaş; Frutti Extra Bursaspor karşısında son 8 maçında 7. galibiyetine ulaşırken, çok iyi bir oyun sonunda 77-92 kazanarak play-off için yerini sağlamlaştırdı. Bursaspor’daki düşüşün sürmesi ise taraftarlarını üzdü. Maçta sadece 3. çeyrekte müthiş mücadele ve güzel basketbol vardı. Tofaş’ta en son yapılan iki transfer Doyle ve Manek resmen lige damgalarını vurdular. Koç Ene, haftalar geçtikçe istediği basketbolu takıma oynatmaya başlayınca, içerde dışarda gelen galibiyetler takımın özgüvenini arttırdı, artık Tofaş çok tehlikeli ve kimsenin eşleşmek istemeyeceği bir takım haline geldi. 8’inci olunursa muhtemel Telekom serisi, Telekom için çok zor geçecek hale geldi. 7’nci olunursa Fenerbahçe eşleşmesi Tofaş için daha zor görünüyor. 6’ncı olması halinde ise olabilecek Karşıyaka serisi ise tam bir basketbol şöleni olur. Tofaş’ın oynayacağı her serinin izlenmesi büyük keyif verecek.

Maça gelirsek; İkinci devre biraz savunma yapmaya başlayınca oyun Tofaş’a doğru hemen kaydı, 24 sayı, 5 ribaunt, 5 asist yapan Doyle resmen maça damgasını vurdu. Karşı takımın bu kadar canını yakan, oyundan düşüren öldürücü 3’lükleri sokabilen çok yerinde bir transfer olduğunu her maç ispatlıyor. Berke uzun zaman sonra çok önemli katkı vererek adeta nasıl oynaması ve takıma nasıl katkı vermesi gerektiğini gösteren performansı ile beni de umutlandırdı. (8 sayı, 6 ribaunt) Toure (12 sayı, 9 ribaunt) ve Manek’in (14 sayı, 9 ribaunt) istikrarları devam ediyor. Ennis’in 14 sayısı ve kritik toplardaki sakinliği ile oyunu yönlendirmesi çok değerli idi. Takımın en skorer oyuncusu Gray ise biraz tutuk kaldı ancak çok da ihtiyaç olmadı. Gerektiği zamanlarda çok önemli hücumları bitirebilen Gray’in 8 maçlık süreçteki katkısını da unutmamak lazım. Haftaya Bursa’da oynanacak Bahçeşehir maçı belki de rakip seçme maçı olabilir, ancak bu tip işlere giren takımlar genelde çuvallamıştır, çıkıp kazanıp rakip ayırmaksızın ileriye bakmak lazım. Bu arada bu tip form yakalayan takımlar muhakkak durgunluk veya düşüş yaşarlar, bu duruma çok dikkat edilmeli.

Frutti Extra Bursaspor’a gelirsek; Sezon başına göre form olarak çok aşağıda görünüyorlar. Özellikle maça ilk iki hücumla çok iyi başlayan Onuralp’in bu kadar oyundan düşmesi düşündürücü, hiç asist yapmadan maçı bitirmesi çok enteresan, topu eline alıp ortadan ileri geri yapıp üçlük atmak gibi bir hücum olmaz. Alimpijevic’in buna muhakkak çözüm bulması ve bazı hücum varyasyonları ile farklı şekilde topla buluşturarak oyuna çeşitlilik getirmesi gerek. Needham sadece 3. çeyrekte oyunun içine girdi ve takımı nereye getirebileceğinden bir örnek verdi ama yeterli olmadı. Andrews hakemlerle konuşmayı bırakıp oyunda yapabileceklerine odaklanmalı. Dudzinski 15 sayı, 4 ribaunt ile yine verebileceklerini sahaya koyarken, Auguste bundan daha fazla bir katkı beklemeyin der gibi bir oyun oynadı. Zaten haftalar önce 5. sıraya demir atan Frutti Extra Bursaspor’un bu yüzden maça yeteri kadar konsantre olmadığı görüldü, bu da kabul edilebilir bir durum ancak play-off çok yaklaştı olası bir Anadolu Efes serisinde Efes işi sıkı tutarsa ki tutacaklardır, zira büyük hayal kırıklığı sonrası tutunacak bir yolları kaldı yanlarına hiç yaklaştırmadan turu geçerler, bunu unutmamak lazım. İlk tur Karşıyaka ile oynanırsa saha içi ve dışı olarak çok daha güzel bir seri izleyebiliriz. Uzun yıllar sonra iki Bursa takımının play-off’ta olması Bursalılar için harika bir haber bunun tadını çıkarmalıyız.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X