Altan Kutucu
Altan Kutucu

TOFAŞ geri döndü…

Bu sezon Türkiye ligine kötü başlayan, FİBA Şampiyonlar Ligi’nde beklenen sonuçları bir türlü alamayan, kadro istikrarını sağlayamayan yanlış ve verim alınamayan yabancılar ile sezona giren, pandemi nedeni ile her takım gibi belki de biraz daha fazla vakalar yaşayıp doğru dürüst çalışamayan, bunların doğal sonucu olarak son yıllardaki başarılı sonuçların alınmasında en önemli rolü olan koç Orhun Ene ile yolları ayıran TOFAŞ, kulüp tecrübesi ile bu kötü süreçten çıkarak salı gecesi CEZ Nymburk’u deplasmanda Zubcic’in 27 sayı, Purcell’in 23 sayı, 9 ribaund, Criston’un 19 sayı ve Tarık‘ın 16 sayı, 5 asistlik performansları ile 103-97 yenerek grubu lider bitirdi ve FİBA Şampiyonlar Ligi’nde son 16 ya kaldı.

Bu geri dönüşün arkasında “Koç değişikliğinde” çok doğru bir karar verip o sırada alınabilecek en akılı seçimle Hakan Demir’in getirilmesi takımda verim alınamayan yabancıların gönderilmesi ki, cuk oturan 2.08 boyundaki Hırvat oyuncu Tomislav Zubcic!in takıma kazandırılması, takımı tanıyan Tarık Philip’in geri dönmesi çok nokta atışı hamleler oldu.

Bunlara ilave Berkan’ın biraz silkinmesi ve beklenen katkıyı sağlayan oyunlar oynaması Berk’in devam eden istikrarı önemliydi. Burada sadece Muhsin de halen bir hareketlenme yok. Zira takımda gerçek bir 5 numara sorunu halen var. Zubcic her ne kadar 2.08 olsa da gerçek bir 5 numara değil. Simmons ise bu pozisyon için kısa kalıyor. Kalıplı uzunlara karşı zorlanıyor ancak bu pozisyona bu saatten sonra çok iyi bir uzun bulmak çok zor. Muhsin’in biran evvel toparlanıp bu pozisyona katkı vermesi takımı bir üst seviyeye çıkarır. Ülkemizden Türk Telekom ve Pınar Karşıyaka’nın da (son maçında İzmir de Bilbao ya 10 sayı fark ile yenilmezse) yer alacağı Şampiyonlar Ligi son 16 aşamasında kura ile yeni 4’erli 4 grup oluşacak. Her grupta normal sezon gruplarını 1.bitiren 2 takım ve 2. bitiren 2 takım olacak aynı ülkeden takımlar aynı grupta olabilecek ancak ilk grup aşamasında aynı gruptan gelen takımlar tekrar aynı grupta olamayacaklar.

Bu aşamada her gruptan ilk 2 takım 8’li finale kalacak. TOFAŞ’ın bu formu ve gidişatı ile en azından 8’li finalde olacağını öngörüyorum.

Bizim ligimize gelirsek: TOFAŞ’ın son kadro hamlesi ve istikrarı ile Anadolu Efes ile eşleşmez ise final oynayabileceğini düşünüyorum, Bunun içinde ligi 2 veya 3. bitirmesi gerek ancak Fenerbahçe ve Karşıyaka’yı geçmesi zor gibi görünse de olabilecek bir durum ya da ligi 4-5 değil 6 gibi bitirirse bu final öngörüsü gerçekleşebilir. Bakalım maçlar ilerledikçe bu olasılıkları göreceğiz. Bu arada kulüplerin isteği ve sıkışık takvim nedeni ile Basketbol Federasyonu Türkiye Kupası’nı bu sezon için iptal ettiğini açıkladı. 3-4 gün sürecek izole ortamda bir merkezde oynanacak bir turnuva için takvimde yer bulunamaması olacak şey değil. Önemli bu kupanın iptali önümüzdeki sezon oynanacak Cumhurbaşkanlığı Kupası’nın da oynanmayacağı anlamına geliyor. Kulüpler istedi diye bu işten sıyrılmak tam bir kolaycılık ve iş bilmezlik olmuş. O zaman federasyona ne gerek var bırakın kulüpler yönetsin basketbolumuzu.

Tekrar görüşmek üzere

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X