Altan Kutucu
Altan Kutucu

TOFAŞ son sekiz de…

Köşe Yazısını Dinle

TOFAŞ bu sezonki inişli çıkışlı grafiği ve kırılgan oyunu, genelde verim alamadığı yabancı transferlerine rağmen ligde üzerinde yer alan Daçka, KSK ve Galatasaray’ın son 8 takım arasına kalamadığı FIBA Şampiyonlar Ligi’nde son 8 takım içine girmeyi başararak en azından kulüp genlerinde olan bu seviyeleri bizlere hatırlattı.

Takımda verimi ve istikrarı ile her koşulda savaşan oyuncusu Wiley, 13.8 sayı ve 9.3 ribaunt ortalamaları yaparak kupada bu aşamaya kadar ribaund da 1., verimlilik de ise 2. oldu. Diğer oyuncular zaman zaman katkı verseler de başka istikrar yakalayan oyuncu olmadı, ancak bundan sonraki oyunlardaki performansların seneye kariyerleri için çok önemli bir gösterge olacağının farkında olduklarını umuyorum. (Aldığım bilgilere göre bu aşamada takıma bir takviye yapmak için çalışıyor ve istiyorlar.)

Son 8 eşleşmelerinde; TOFAŞ 2 sezon öncesi şampiyonu ve geçen sezon 3.’sü Tenerife ile eşleşti.

Saha avantajı rakipte olan eşleşmede 2 maç kazanan Belgrad da oynanacak F4’e kalacak. İspanya ligi 6.’sı Tenerife de tecrübeli oyuncular olarak 34 yaşındaki Gürcü pivot Shermadini ve 40 yaşındaki önemli sayı gücü Brezilyalı Huertas yer alırken, skorer guardlar ABD’li Joseph ve İspanyol Jaime Fernandez TOFAŞ’ın en çok zorlanacağı pozisyon olarak görünüyor.

Deplasmanda oynanacak ilk maç çok kritik olacak. Alınacak bir galibiyet F4 için kapıyı sonuna kadar açar, zira yaşlı oyuncuların lider olduğu ve bu kupanın en tecrübeli takımlarından biri olan rakibi TOFAŞ’ın geçmesi çok büyük sürpriz olmaz ama sezon başından beri oynanan istikrarsız oyun beni tahmin yapmak için çok zorluyor ama genelde kötü giden bir sezonun finalini Avrupa’da son 4 ile yapmak herkese bir nefes alma imkanı sağlayacak.

Kupa da diğer eşleşmelerde ise; Murci-Ludwigsburg, Bonn-Pristeri, Malaga-Promitheas. F4’e kalması halinde Bonn-Peristeri galibi ile yarı finalde oynayacak TOFAŞ’a kupa yolunda bol şanslar diliyorum.

 

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X