Altan Kutucu
Altan Kutucu

Tofaş sonunda Play-off’ta

Nefeslerin kesildiği maçta, 2. uzatmada Tofaş, Karşıyaka’yı İzmir’de 88-82 yenerek genel averaj ile Play-off giren son takım oldu. Ancak, maç öyle gelişmelere sahne oldu ki, basketbolda neredeyse hiç görmediğimiz pozisyonlar vardı. Maç biterken Tofaş, istediği sayı farkını elde edememişti fakat Karşıyaka faul atıyordu. Kaçırsa maçı 1 sayı ile kaybedip ilk sekize girecekti. Kaçırmak için attılar ancak basket oldu ve beraberlik geldi. Tofaş, son hücumda 2 kez faul yapılmasına rağmen bilerek faulleri kaçırdı ve oyun uzatmaya kaldı. İlk uzatma sonunda da aynı senaryo oldu ve Tofaş berabere bitmesi için devamlı faul kaçırdı. 2. uzatmaya gidildi ve sonunda 4 sayı önde iken pota altından topu oyuna sokan Tofaş, Mejia’nın akıl dolu pozisyon alması ve sayısı ile ilk sekiz takıma girmiş oldu. Maç sonu tam bir satranç müsabakasına döndü. Coach Orhun Ene ve ekibi bu süreci çok başarılı yönetti. Kaptan Kaya Peker, yetiştiği takıma karşı mükemmel oynadı  (21 sayı,9 ribaund). Mejia (23 sayı, 7 ribaund) tecrübesini konuşturdu, Copeland da (17 sayı) biraz olsun silkinip katkı koyunca bu önemli galibiyet geldi. Bu arada maçı anlatan ile yorumcunun Tofaş’a 6 sayının yettiğini 2. uzatmanın son dakikasında anlamaları da tam bir komediydi.  Mücadele boyunca Tofas’a 7 sayı gerekli deyip durdular. Önemli bir Play-off’a kalma maçı anlatıp yorumluyorsunuz ama hangi takıma kaç sayı gerekiyor haberiniz yok. İnsan bi dersini çalışır gelir. Bu detay yayıncı kuruluşun işleri nasıl özensiz yaptığının bir göstergesi oldu.

Tofaş, Fenerbahçe ile eşleşti. Belki de Final Four şampiyonu ile Bursa’da 1 maç oynayacağız. Bu istenildiği gibi geçmeyen sezonun sonunda Bursa seyircisine güzel bir armağan oldu. Sistem şöyle; ilk maç İstanbul’da, 2 gün sonra rövanş Bursa’da ve gerekirse son maç İstanbul’da. Yani ilk turda 2 galibiyeti olan turu geçecek. Yarıfinal de, 3 galibiyet alan finale kalacak ve finalde ise 4 galibiyete ulaşan olan şampiyon olacak. Diğer eşleşmeler ise şöyle oldu: Beşiktaş-Gaziantep, Anadolu Efes-Galatasaray ve  Darüşşafaka-Banvit.

Haftaya görüşmek üzere…   

SPORTOTO BASKETBOL LİGİ HAFTANIN ENLERİ

Haftanın Takımı: Tofaş
Haftanın Coachı: Orhun Ene(Tofaş)
Haftanın Oyuncusu: Kaya (Tofaş21 sayı-9 rib.) – Sinan (G.Saray-19 sayı-5 rib.-9 asist)
Haftanın beşi: Sinan (G.Saray) – Furkan (Banvit) – Nunnaly (F.Bahçe) – Haislip (G.Antep) – Kaya Peker (

SPOR TOTO BASKETBOL LİGİ SEZON İSTATİSTİK LİDERLERİ…
 

                        SAYI                          RİBAUND                            ASİST

Ledo(Y.Giresun)        21,1       Stimac(BJK)             9,58         Heurtel(A.Efes)      7,20

Jefferson(G.antep)     18,9       Jefferson(G.antep)   9,16         Theodore(Banvit)   7,10

Theodore(Banvit)       18,4       Thomas(TED )          7,70         Green(KSK)           5,60

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X