Altan Kutucu
Altan Kutucu

Tofaş transfere doymuyor…

Köşe Yazısını Dinle

Geçtiğimiz hafta alınan 5 yeni yabancıdan bahsetmiş, yabancı oyun kurucu ihtiyacını vurgulamıştım. İşte o hamleler de bu hafta geldi ve 2 yeni transfer kadroya katıldı. Türk oyuncuların fiyatlar da uçması sonrası 2 yabancı daha alarak sadece kendi yetiştirdiği Türkler ile oynamayı tercih eden ve bana göre de en doğrusunu yapan Tofaş uzun pozisyonuna 2.11 boyunda ABD’li pivot Austin Wiley ile anlaştı. Son 3 sezonu Avrupa’da geçiren ve tam bir 5 numara olan Wiley, geçen sezonu Litvanya Neptunas ile 11 sayı, 9 ribaunt ile geçirdi. Daha önce anlaşılan yaşça büyük Sakic muhtemelen daha çok Avrupa rotasyonunda kullanılacak gibi görünüyor.

Diğer yandan Koç Orhun Ene takımın direksiyonunu geçen sezon Eurolig’de Bayern Münih’de oynayan 1.85 boyundaki Cassius Winston’a emanet etme kararı aldı. NBA’de Washington Wizarsd forması da giymiş olan oyuncu geçen sezon Almanya liginde 14 sayı (% 40.4 üçlük), 3.1 Asist, Eurolig’de ise; 11 sayı, 3.4 asist ile oynamıştı. Bu istatistiklerden göründüğü üzere skorer bir guard transfer edilmiş oldu.

Bu transferler sonrası Tofaş’ın FİBA Şampiyonlar Ligi’nde iddialı bir kadro kurduğu ve ilk 4 yapabileceğini gerçekçi bir hedef olarak rahatlıkla söyleyebiliriz. Artık o eski Tofaş’ın taraftarı ile Avrupa kupalarında ses getirme zamanının geldiği ve bu doğrultuda adımların atıldığını görmek çok sevindirici.

Diğer taraftan Bursaspor’un durumunun halen belirsiz olması, sadece Menajer ve Koç ile anlaşıldığının (sahada onlar mı oynayacak?) açıklanması ve herhangi bir oyuncu adının geçmemesi işlerin çok daha kötüye gidebileceğinin belki de bir göstergesi. Tüm takımlar kadrolarını şekillendirirken ortada Türk oyuncu kalmamış ve fiyatları çok yukarılara çıkmış durumda. Sadece yabancı oyuncu ile o da sponsorsuz halde ne kadar verimli olabileceği büyük sıkıntı. Bu kadar geç kalınması şunu gösteriyor, sponsora bu kadar arkanı yaslayıp B planını yapmadıysan bu gelinen durumu yaşamış olman pek sürpriz değil. Umarım işler, ligden çekilmeye veya çok zayıf bir kadro ile küme düşmeye doğru gitmez. Kısa zamanda çok yol kat eden bu takım ve muhteşem taraftarı bu tip sonuçları hiç haketmiyor.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X