Altan Kutucu
Altan Kutucu

Tofaş’ta hayal kırıklığı…

Köşe Yazısını Dinle

ING Basketbol Süper Ligi’nde çeyrek final serileri bitti ve yarı final eşleşmeleri belli oldu. Bursa’yı ilgilendiren kısmında Tofaş tam bir hayal kırıklığı ile çeyrek finalde Beşiktaş Icrypex’e 2-0 elenerek sezonun noktaladı. (92-90, 82-79) Çeyrek finallerde saha avantajına sahip elenen tek takım Tofaş oldu. Gerçi seyircinin olmadığı bir ortamda saha avantajından bahsetmek ne kadar doğru tartışılır ancak azda olsa alıştığın salonda oynamak tabii ki bir avantaj. Özellikle Bursa’da oynanan ilk maçta 22 sayı öne geçtikten sonra yakalanarak maçın kaybedilmesi tam bir intihardı.

Bu arada Yarıfinale kalan, bana göre bu sezonun en göze hoş gelen basketbolunu oynayan genç oyuncuları ile ligin en sempatik takımı Beşiktaş Icrypex ve koç Ahmet Kandemir büyük iş başardılar. Bütçeler ve kulüp yapılarına bakılırsa Tofaş karşısında yapılan işin önemi daha net ortaya çıkar.

Seride dikkat çeken oyuncular ise; Beşiktaş’ta NBA draft’ın da ilk turda seçileceği kesin gözüyle bakılan sezonun MVP’si Alperen Şengün’ün özellikle ilk maçtaki 22 sayı, 10 ribaunt, 8 asistlik performansı muhteşemdi. İki maç sonunda; Şehmus’un 34, Blackmon’un 39 ve sürpriz Ercan Osmani’nin 33 sayısı çok değerliydi. Tofaş ta ise; sadece yabancı oyunculardan gelen normal katkı elenmeye engel olamadı.

Euroleague’de 28 Mayıs Köln’de oynanacak dörtlü final öncesi şampiyon adayı Anadolu Efes yarı final serisinde Beşiktaş karşısında epey terleyecek.

Tofaş için; sezonun tamamına bakıldığında çok önemli dersler çıkarılacak ve nelerin yapılmaması gerekiyorsa onların yapıldığı, ne taraftan bakarsan bak elinde kalacak bir sezon oldu. Berbat başlanan sezonda, yanlış ve kötü yabancı seçimleri, koç değişikliği, Türk oyuncuların bir türlü istenen seviyeye gelememesi ile hem ligde hem de FIBA Şampiyonlar Ligi’nde kötü başlayan süreç, sonra Avrupa’da toparlanma ile son 16’ya kalınması ancak orada da yaşanan hayal kırıklığı ve son olarak ligde çeyrek finalde elenme ile bitti. Şimdi kulüp olarak bu başarısız sezonun masaya yatırılıp çok iyi etüt edilmesi zamanı. Zira Tofaş gibi bir kulübün bir sezonda bu kadar iniş çıkışlar yaşaması alıştığımız bir durum değil.

Diğer çeyrek final serilerinde Anadolu Efes, Gaziantep’i (96-73, 83-67), Fenerbahçe Beko ise Darüşşafaka’yı (103-91, 98-79) hiç zorlanmadan 2-0 ile geçtiler. Son maça kalan seride FIBA Şampiyonlar Ligi’nde final oynayarak ülkemizi gururlandıran Pınar Karşıyaka, Türk Telekom’u 2-1 sonuçla eleyerek (82-79, 70-76, 96-71) Fenerbahçe Beko’nun yarı finaldeki rakibi oldu.

Yarı finaller bugün Anadolu Efes-Beşiktaş Icrypex maçı ile başlayacak ve 3 galibiyete ulaşan takımlar finale kalacak.

Tekrar görüşmek üzere…

 

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X