Altan Kutucu
Altan Kutucu

Tofaş’ta neler oluyor…

Geçen sezonki müthiş başarının ardından yaşanan ekonomik sıkıntılar ve doğal olarak başarılı oynayan yabancı oyuncuların yüksek ücretlerle başka takımlara transferi sonrası kadroyu yenileyen Tofaş, bunun sıkıntılarını yaşıyor. Ligde oynadığı 3 maçta 2 galibiyet alarak fena sayılmayan bir başlangıç yapan temsilcimiz, son Afyon sınavında yediği 96 sayı ve kendi kalitesinde olmayan bir ekibe kaybederek, “bu sezona daha hazır değilim” sinyallerini verdi. Bu hafta sonu oynayacağı Galatasaray maçı, kendini test etme açısından önemli bir hale gelmiş durumda.

Eurocup B Grubu’nda oynadığı 4 maçın 3’ünü 98 sayı ortalamayla kaybetmesi ve grupta sondan 2. sırada bulunması, takımın savunma direnci olarak çok gerilerde olduğunu gösteriyor. Koç Orhun Ene ve ekibinin savunma ile ilgili önlemler alacağından hiç kuşkum yok ancak bu işler nasıl başlarsa öyle gider ve alışkanlıklar kolay kolay düzelmez.

Oyuncuların performansına gelirsek; En dikkat çeken oyuncu ligde 14, Avrupa’da 15,5 sayı ortalamaları ile oynayan Kadji ancak yine geçen seneki hatalarını yapmaya devam ediyor. Çok iyi oynadığı bir maçta çok basit top kayıpları, çok kolay atışları kaçırma ve savunma zaafı halen aynı ve bu konularda hiç yol almaması, teknik ekibin eksiği olarak ortaya çıkıyor. Gençlerden Yiğit, ligde oynadığı maçlarda bu sezon için daha hazır olduğunu gösterdi ancak Avrupa maçlarında gerekli katkıyı göremedik. Artık yıllar geçiyor bir an evvel bu işler konsantre olmalı. Yeni transferler GarretHarper ve Witney henüz beklenen katkıyı sağlamış değiller. Takıma uyum süreci normalden uzun olacak gibi duruyor. Türkiye ligini bilen Weems ise şu anda tam bir hayal kırıklığı. Bir an evvel uyum sağlamalı ve takıma katkı vermeli zira pozisyonu itibarı ile takımın onun iyi oyununa çok ihtiyacı varMejia ise bildiğimiz gibi vasat oynasa da takımın kritik anlarda en önemli sigortası ancak 1 yıl daha yaşlandığını unutmayalım. Bu sene diğer seneler kadar yüksek katkı veremeyebilir. Tecrübeli oyun kurucu Barış’ın takımın toparlanması için daha fazla katkı vermesi ve saha içi liderliğinde Mejia’ya yardım etmesi önemli. Eurocup’ta hafta içinde oynanacak Cedevita maçı grupta ilk 4 takıma girme açısından çok zor bir maç olacak.

Koç Orhun Ene’nin bütün bu analizler ışığında bu sezon işinin çok zor olacağı ortada ancak istikrarı, tecrübesi ve teknik ekibi ile bu işin üstesinden geleceği hakkında hiçbir kuşkum yok. Bu uyum sürecini ne kadar kısa sürede atlatabilir ve savunma direncini yükseltebilirse yine o bildiğimiz ve taraftarının gurur duyduğu takım ve güzel basketbol sahaya yansıyacaktır.

Haftaya görüşmek üzere.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X