Altan Kutucu
Altan Kutucu

Torunlarla maç keyfi…

Köşe Yazısını Dinle

Kızım Damla; ‘Baba torunların seninle maça gitmek istiyor, cumartesi Bursa derbisine gidelim’ deyince bir düşündüm, pandemi başladığından beri maçları TV’den izliyorum ve artık bir yerden başlamalıyım dedim ve Tofaş altyapısında basketbola başlayan 7 yaşındaki Alp ve kardeşi 4 yaşındaki Cem’i de alarak salonun yolunu tuttuk. İyi ki de tutmuşuz, canlı maç izleme atmosferini çok ama çok özlemişim.

Önce Frutti Extra ile Bursapor’a vizyon getiren Kızıl kardeşleri gördüm ve sohbet ettim sonra Tofaş’ın bu sene altyapı organizasyonun başına getirdiği uzun senelerdir görmediğim değerli basketbol adamı Cem Akdağ ile görüştüm, bu işlerde çok önemli katkısı olan sevgili Samir ile karşılaştım.

Maçı basketbol bilgisine bir kez daha hayretler içinde hayran kaldığım sahada bilmediği oyuncu olmayan sevgili dostum ve başarılı Avukatım Hakan Öztürk ile beraber izledik. Uzun zaman sonra takım arkadaşım Tolga Öngören’i gördüm ve karşılıklı çok mutlu olduk. Maç boyunca saha kenarında kendini yırttı ama bu takımdan bundan fazlası olmayacağını anlamalı ve acil müdahale etmeli zira işi çok zor.

Tofaş’ın sahada ki sıkıntısını küçük torunum Cem bile görmüş olacak ki maç boyunca dede oyuna gir 3’lük at deyip durdu, hakem kızar filan deyip isteğini geçiştirdik ama ufacık çocuğun bile bu hissiyatı çok manidardı.

Bursa sporuna verdikleri emekler unutulmayacak sevgili gazeteci dostlarım Cemal Ekentok, Engin Aksöz ve Serkan Yetişmişoğlu ile sohbet ettim. Maçın hakem gözlemcisi Milli takım da beraber oynadığım Emir Turam’ı ve son yıllarımda karşılıklı oynadığım yorumculuk yapan Tamer Oyguç’u gördüm.

Kızım Damla’nın torunlarım için saha içi koltuklardan yer alarak maçlara ilgisi takımlar hakkındaki çok doğru yorumları, topu görse bomba diye karakola götürecek durumda olan sevgili damadım Erem’in maçlara gitme isteği ve gelişimi beni çok şaşırttı. Maç sonunda her iki takımın oyuncularının saha da çocuklarla fotoğraf çekilmeleri ve ilgilenmeleri çok hoşuma gitti, harika bir basketbol ortamı vardı.

Gelelim takımlara; Tofaş takımının içeride oynayacak oyuncusu neredeyse yok dolayısıyla Ennis ve Gray’in eline bakıyorlar ve içeri top girip çıkmadığı ve tehdit oluşmadığı için dışarıdaki oyuncular çok zorlanıyorlar. Maçta 3 çeyrek Gray, son çeyrekte Ennis takımı oyunda tuttular ancak Koç Priftis’in son topa kalan maçta bu topu bu iki oyuncu yerine maçta hiçbir varlık gösteremeyen 37 yaşındaki Milaknis’e kullandırarak sokarsa işte bu yüzden onu getirdik demek için oynadığı kumar tutmadı, bir an evvel takımdan gönderilmesi çok daha hayırlı olacak.

Ben yıllardır Tofaş’ın içeriden bu kadar zayıf olduğu bir kadro izlemedim. Bütçe, döviz diyebilirsiniz ancak yabancı hakkını tam kullanmayın üç tane alın ama iyi oyuncular alın diğer takımlara göre çok süre bulan gençlerde kendilerini bu iyi oyuncular ile oynayarak geliştirsin. Çok beğendiğim Berke’yi ilk kez canlı izledim ama çok kötü bir maç oynadı. Bunun sebeplerini iyi irdelemek lazım, inşallah bu maça mahsustur. Koç gençlere çok şans veriyor deniyor ama bu çoğu etkisiz yabancılarla eli mecbur başka çaresi yok.

Frutti Extra Bursaspor ise maçta iki kez 10 sayı farklara çıkan oyunda Tofaş’ın geri gelmesine mani olamadı, 18 top kaybı yaptığı maçı çok zorlanarak kazandı. İlk defa canlı izlediğim Onuralp hakikaten olmuş kendine güveni, şutundaki istikrar, sakin kalışı ile açık ara kendini en geliştiren Türk oyuncu ancak dördüncü çeyrekte çok erken, acele ve umursamaz atışlar kullandı. Bunu yapmamalı, bu kadar oyunda kalan bir oyuncu son periyotta sayısız çıkmaz sonra maç böyle son topa kalır, en kritik faul atışlarını bile sokamazsın aman dikkat basketbol dalga geçmeye gelmez. Çok efendi bir oyuncu maç sonu sabırla tüm çocuklarla ilgilendi, NBA biraz zor görünse de seneye bir Euroleague takımında oynama zamanı artık gelmiş. Yiğitcan da çok iyi bir maç çıkardı, devamlı bu oyununa yakın oynamalı. Sezon başında uzun olarak Aguste ve Ahmet bu sezonu idare eder diye düşünmüştüm ancak canlı izleyince fikrim değişti, özellikle Avrupa’da bu ikili ile işleri çok zor. Needham istediği zaman maça etki edebilecek çok kuvvetli ve dengeli bir oyuncu, Dudzinski ise maç sonunda istatistiğe bakınca değeri anlaşılan çok faydalı bir oyuncu, sonuçta iyi oynamadıkları bir maçı kazandılar.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X